Последни новини
Home / Законът / Пламен Георгиев: С компроматни глупости повече няма да се занимавам и обяснявам. Точка по въпроса!

Пламен Георгиев: С компроматни глупости повече няма да се занимавам и обяснявам. Точка по въпроса!

Defakto.bg

Пресрещнат от журналисти в парламента заради неяснотите в имотните му декларации и жилищни  придобивки,  шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обяви интереса към себе си за      “компроматна атака”.  Бе категоричен – скандалът с  имотите му е инспириран от олигарси и обвиняеми, чиито имоти са запорирани.  И във въпросите на журналистите видя “обслужване на хора с медии, олигарси, на които са внесени искове за запориране и отнемане на имуществото”.  Хора, които притежават медии и имат 198 милиона причини да водят срещу нас компроматна война, категоричен бе Георгиев.

Точка по въпроса – с този израз споменаван често от антикорупционният шеф, бяха отклонени всички съществени въпроси.  Атаките срещу него съвпаднали  със заплахи за живота му и затова той вече се движел и с охрана на НСО.

“Единственият човек, който излезе пред медиите и даде официална позиция и си публикува нотариалните актове съм аз”, каза той. ” Повече с тези компроматни глупости няма да се занимавам.  Повече няма да се обяснявам. Очевидно е, че това е абсолютна компроматна атака.   В моите нотариални актове няма нещо неясно, всичко е обяснено.  Съжалявам и за вас, медиите, че се опитвате да се поставяте в услуга на тези хора.  Но нещата са ясни – има хора, които на 20 и няколко години, в едни смутни времена са придобили първия си милион, за съжаление – незаконно. Има други хора, които пък незаконно са придобили милиарди.   Всички тези хора се борят срещу мен персонално и срещу комисията, защото не им харесва това, което се случва”,  убедено обяви  шефът на антикорупционната комисия. Напомни, че  международните партньори и ЕК оценили, че  “България вече има ефективна борба с корупцията – факт!  Ако тази ефективна борба с корупцията не се харесва на някои – това е техен проблем. Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят, нито вие можете да им помогнете, да си вдигат теми които ги няма. Категорично казвам – в случая се обслужват интереси на някого, то е видно. Не всички – напротив, има много коректни медии, които  публикуваха моята позиция и които казаха нещата такива, каквито са.  Други публикуваха извадки от моята позиция – ето в bTV: извадки съвсем целенасочено”, заяви  той.

Антикорупционният шеф  твърди, че може да бъде проверен от куп институции, сред които прокуратурата и дори комисията, която оглавява. Досега обаче нямало нито един сигнал срещу него.

“Казах ви: Всичко е обяснено в моята позиция пред медиите. Според Георгиев  няма разминаване между имотните му  декларации  и нотариалните актове.  Точка по въпроса!

И все пак, чия е терасата?!

Така и не можа да се изясни поне чия е   “онази” тераса от 186 кв. м. към тризонета на Антикорупционния шеф?  И какво общо имат олигарсите, които преследват шефа на Антикорупция,  с нея и постройките върху нея?

Според нотариалния акт и ипотеката върху терасата, тя е на Георгиев.  Според  имуществената му  декларация – не е, защото  е покрив, т.е. обща за част и следователно собственост на всички.

Вярно, че става дума за  високопоставена фигура със свръхправомощия в борбата срещу корупцията.  Но никой не е опрощавал отговорността  на Пламен Георгиев за личните му имоти,  нещо повече той дължи отговори в много по-висока степен от всички онези,  които  обследва.   Тъкмо, защото е на отговорна позиция и трябва да блести като пример.    Азбучни неща.  Даже   охраната му плащат данъкоплатците.

Чудно е само, дали наистина не знае, че рано или късно ще дава отговори на въпросите, които заобикаля сега. И не само.

Точка по въпроса.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.