Последни новини
Home / Законът / Пламен Георгиев: С компроматни глупости повече няма да се занимавам и обяснявам. Точка по въпроса!

Пламен Георгиев: С компроматни глупости повече няма да се занимавам и обяснявам. Точка по въпроса!

Defakto.bg

Пресрещнат от журналисти в парламента заради неяснотите в имотните му декларации и жилищни  придобивки,  шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обяви интереса към себе си за      „компроматна атака“.  Бе категоричен – скандалът с  имотите му е инспириран от олигарси и обвиняеми, чиито имоти са запорирани.  И във въпросите на журналистите видя „обслужване на хора с медии, олигарси, на които са внесени искове за запориране и отнемане на имуществото“.  Хора, които притежават медии и имат 198 милиона причини да водят срещу нас компроматна война, категоричен бе Георгиев.

Точка по въпроса – с този израз споменаван често от антикорупционният шеф, бяха отклонени всички съществени въпроси.  Атаките срещу него съвпаднали  със заплахи за живота му и затова той вече се движел и с охрана на НСО.

„Единственият човек, който излезе пред медиите и даде официална позиция и си публикува нотариалните актове съм аз“, каза той. “ Повече с тези компроматни глупости няма да се занимавам.  Повече няма да се обяснявам. Очевидно е, че това е абсолютна компроматна атака.   В моите нотариални актове няма нещо неясно, всичко е обяснено.  Съжалявам и за вас, медиите, че се опитвате да се поставяте в услуга на тези хора.  Но нещата са ясни – има хора, които на 20 и няколко години, в едни смутни времена са придобили първия си милион, за съжаление – незаконно. Има други хора, които пък незаконно са придобили милиарди.   Всички тези хора се борят срещу мен персонално и срещу комисията, защото не им харесва това, което се случва“,  убедено обяви  шефът на антикорупционната комисия. Напомни, че  международните партньори и ЕК оценили, че  „България вече има ефективна борба с корупцията – факт!  Ако тази ефективна борба с корупцията не се харесва на някои – това е техен проблем. Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят, нито вие можете да им помогнете, да си вдигат теми които ги няма. Категорично казвам – в случая се обслужват интереси на някого, то е видно. Не всички – напротив, има много коректни медии, които  публикуваха моята позиция и които казаха нещата такива, каквито са.  Други публикуваха извадки от моята позиция – ето в bTV: извадки съвсем целенасочено“, заяви  той.

Антикорупционният шеф  твърди, че може да бъде проверен от куп институции, сред които прокуратурата и дори комисията, която оглавява. Досега обаче нямало нито един сигнал срещу него.

„Казах ви: Всичко е обяснено в моята позиция пред медиите. Според Георгиев  няма разминаване между имотните му  декларации  и нотариалните актове.  Точка по въпроса!

И все пак, чия е терасата?!

Така и не можа да се изясни поне чия е   „онази“ тераса от 186 кв. м. към тризонета на Антикорупционния шеф?  И какво общо имат олигарсите, които преследват шефа на Антикорупция,  с нея и постройките върху нея?

Според нотариалния акт и ипотеката върху терасата, тя е на Георгиев.  Според  имуществената му  декларация – не е, защото  е покрив, т.е. обща за част и следователно собственост на всички.

Вярно, че става дума за  високопоставена фигура със свръхправомощия в борбата срещу корупцията.  Но никой не е опрощавал отговорността  на Пламен Георгиев за личните му имоти,  нещо повече той дължи отговори в много по-висока степен от всички онези,  които  обследва.   Тъкмо, защото е на отговорна позиция и трябва да блести като пример.    Азбучни неща.  Даже   охраната му плащат данъкоплатците.

Чудно е само, дали наистина не знае, че рано или късно ще дава отговори на въпросите, които заобикаля сега. И не само.

Точка по въпроса.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.