Последни новини
Home / Законът / Омбудсманът ще участва в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел

Омбудсманът ще участва в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел

Defakto.bg

На 8 и 9 април 2019 г. омбудсманът Мая Манолова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева  ще участват в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел, съобщи пресслужбата на институцията.
Форумът в Европейския парламент (ЕП) е изключително значим особено заради предстоящите евроизбори и цели да даде оценка до колко ефективни са демократичните инструменти, чрез които гражданите на Европа могат да участват във формирането на политиките и решенията, които пряко ги засягат.
В рамките на конференцията Мая Манолова ще вземе участие в работна група „Демокрация с участието на всички заинтересовани: ролята на омбудсманите и на комисиите по петиции“.
От институцията припомнят, че именно благодарение на активността на българския омбудсман Мая Манолова, темата за нелоялните търговски практики и двойните стандарти при
храните в ЕС, доби популярност у нас и получи изключителна обществена подкрепа,  наложи се като основен акцент в българското европедседателство, а чрез гражданската петиция на омбудсмана и редица български общественици – и в дневния ред на Комисията по петиции в ЕП.

На 22 януари т.г. Мая Манолова лично защити петицията в ЕП.
На 16 април 2019 г. предстои окончателно гласуване на забраната на двойните стандарти в Европарламента, като за целта Манолова апелира всички 17 български евродепутати да бъдат в залата и да дадат своя вот.

About De Fakto

Проверете също

Петър Илиев, за когото има съмнения за плагиатство, е предложен в новия кабинет (обновена)

Адвокатът и преподавател в СУ Петър Илиев е сред имената в новия кабинет на “Има …

В правилника на НС: Депутатските заплати непипнати, засега. Без “нови” закони за второ четене, 6 наказания за неприлично поведение в зала

Временната комисия отказа да задължава главния прокурор да предоставя и данни от висящи разследвания Депутатските …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.