Последни новини
Home / Законът / Омбудсманът ще участва в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел

Омбудсманът ще участва в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел

Defakto.bg

На 8 и 9 април 2019 г. омбудсманът Мая Манолова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева  ще участват в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел, съобщи пресслужбата на институцията.
Форумът в Европейския парламент (ЕП) е изключително значим особено заради предстоящите евроизбори и цели да даде оценка до колко ефективни са демократичните инструменти, чрез които гражданите на Европа могат да участват във формирането на политиките и решенията, които пряко ги засягат.
В рамките на конференцията Мая Манолова ще вземе участие в работна група „Демокрация с участието на всички заинтересовани: ролята на омбудсманите и на комисиите по петиции“.
От институцията припомнят, че именно благодарение на активността на българския омбудсман Мая Манолова, темата за нелоялните търговски практики и двойните стандарти при
храните в ЕС, доби популярност у нас и получи изключителна обществена подкрепа,  наложи се като основен акцент в българското европедседателство, а чрез гражданската петиция на омбудсмана и редица български общественици – и в дневния ред на Комисията по петиции в ЕП.

На 22 януари т.г. Мая Манолова лично защити петицията в ЕП.
На 16 април 2019 г. предстои окончателно гласуване на забраната на двойните стандарти в Европарламента, като за целта Манолова апелира всички 17 български евродепутати да бъдат в залата и да дадат своя вот.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.