Последни новини
Home / Законът / Задържан е собственик на камион с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева

Задържан е собственик на камион с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – София ще внесе  искане в съда за  „задържане по стража“ на собственик на камион, който е задържан с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева – това обявиха днес на брифинг на митническия пункт Наталия Николова – административен ръководител на ОП-София и Георги Костов – директор на агенция „Митници“.

Ето какво бе разказано:

Наркотичното вещество е открито в камион, пътуващ от Сърбия за Турция. По едно и също време от Сърбия са влезли два идентични камиона, чийто регистрационни номера се различават само в последната буква. Единият е бил празен, а другият е превозвал балатум, натоварен в Сърбия и по документи предназначен за получател в Турция. Сработва митнически рисков профил и за рентгенов контрол е отклонен камионът, превозващ стока. По пътя между зоната за първоначален контрол и зоната за рентгенова проверка двата камиона разменят регистрационните си табели и при рентгена се явява празния камион с документите на този, превозващ стоката.

Благодарение на бързата реакция и съобразителността на митническите служители незабавно е идентифициран и другият камион, който е задържан в рамките на граничната зона и е върнат за щателна проверка, при която е открито наркотичното вещество, пакетирано в сакове и чували. Митническите служители се селектирали камиона със стоката, тъй като маршрутът му е необичаен, посочи пред журналистите директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и подчерта, че митническите служители са реагирали много бързо.

Задържан за 24 часа е собственикът на транспортната фирма – сръбски гражданин, който е шофирал празния камион. Когато видял, че се приближават служебни автомобили на митницата шофьорът на камиона с наркотика, също сръбски гражданин, е избягал, но той е идентифициран и е обявен за общодържавно издирване.

Процесуално-следствените действия продължават. Окръжна прокуратура-София  ще предостави повече информация по случая след резултатите от назначените експертизи, се казва в съобщението на прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Правителството за втори път гласува антикорупционния закон срещу “ развалата“ по високите етаж на властта

Министерският съвет отново гласува проекта на Закон за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши …

СЕС отхвърли жалба на Wizz Air Hungary Zrt. срещу решение на ЕК за одобрена помощ за румънската авиокомпания Blue Air

Жалбата срещу решението на Комисията за одобряване на помощта на Румъния за авиокомпания Blue Air …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.