Последни новини
Home / Законът / Задържан е собственик на камион с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева

Задържан е собственик на камион с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – София ще внесе  искане в съда за  „задържане по стража“ на собственик на камион, който е задържан с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева – това обявиха днес на брифинг на митническия пункт Наталия Николова – административен ръководител на ОП-София и Георги Костов – директор на агенция „Митници“.

Ето какво бе разказано:

Наркотичното вещество е открито в камион, пътуващ от Сърбия за Турция. По едно и също време от Сърбия са влезли два идентични камиона, чийто регистрационни номера се различават само в последната буква. Единият е бил празен, а другият е превозвал балатум, натоварен в Сърбия и по документи предназначен за получател в Турция. Сработва митнически рисков профил и за рентгенов контрол е отклонен камионът, превозващ стока. По пътя между зоната за първоначален контрол и зоната за рентгенова проверка двата камиона разменят регистрационните си табели и при рентгена се явява празния камион с документите на този, превозващ стоката.

Благодарение на бързата реакция и съобразителността на митническите служители незабавно е идентифициран и другият камион, който е задържан в рамките на граничната зона и е върнат за щателна проверка, при която е открито наркотичното вещество, пакетирано в сакове и чували. Митническите служители се селектирали камиона със стоката, тъй като маршрутът му е необичаен, посочи пред журналистите директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и подчерта, че митническите служители са реагирали много бързо.

Задържан за 24 часа е собственикът на транспортната фирма – сръбски гражданин, който е шофирал празния камион. Когато видял, че се приближават служебни автомобили на митницата шофьорът на камиона с наркотика, също сръбски гражданин, е избягал, но той е идентифициран и е обявен за общодържавно издирване.

Процесуално-следствените действия продължават. Окръжна прокуратура-София  ще предостави повече информация по случая след резултатите от назначените експертизи, се казва в съобщението на прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Върховният административен съд ще тълкува отговорността по ЗОДОВ за незаконни уволнения

 Върховният административен съд образува две нови тълкувателни дела,съобщиха оттам. Едното е № 2 от 2021 …

В Софийския районен съд събират подписи в подкрепа на ВКС за неуспеха на единната информационна система

В най-голямия съд в страната, Софийския районен съд, тече събиране на подписи в подкрепа на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.