Последни новини
Home / Законът / Адвокат Ирен Савова пред Де факто: Развоят на делото “Младост” показа, че на лъжата краката са къси!

Адвокат Ирен Савова пред Де факто: Развоят на делото “Младост” показа, че на лъжата краката са къси!

Defakto.bg

Потвърди се максимата от популярната детска приказка: “На лъжата краката са къси!”

Така адвокат Ирен Савова, защитник на скандално уволнения в съдебна зала зам.-кмет на “Младост” Биляна Петрова, коментира пред Де факто последния развой по делото.

Както вече съобщихме, днес пред съда соченият от прокуратурата за посредник в за гръмовния подкуп Петко Дюлгеров категорично отрече това да е вярно. И обяви, че под натиск и срещу обещания от разследващите е накиснал кметиците на “Младост” по време на разследването. А прокуратурата поиска отвод на съдията по делото Иво Хинов, който отказа да напусне процеса.

Коментарът на адвокат Ирен Савова за тези събития (за Де факто, от Прага, където кантората й има свой офис):

“Очевидно прокуратурата не желае този съдебен процес да приключи, обратното – иска той да започне отначало. Искането за отвод на съдия Иво Хинов е опит на обвинението да шиканира процеса, в който прокуратурата остана без абсолютно никакви доказателства, както преки, така и косвени, за твърденията си.

В такива моменти е добре да си спомняме приказките от детството. В една от тях се казваше, че на лъжата краката са къси!”

И още малко напомняне. Преди старта на процеса в спецсъда, в интервю пред Де факто адвокат Савова бе категорична: Делото “Младост” е букет от нарушения на човешките права!

Впрочем, в хода на наказателното производство, Десислава Иванчева и Биляна Петрова внесоха иск срещу България пред Евросъда в Страсбург. По европейското дело защитата и на двете е поета от пражкия офис на кантората “Савова и сие”.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.