Последни новини
Home / Законът / Адвокат Ирен Савова пред Де факто: Развоят на делото „Младост“ показа, че на лъжата краката са къси!

Адвокат Ирен Савова пред Де факто: Развоят на делото „Младост“ показа, че на лъжата краката са къси!

Defakto.bg

Потвърди се максимата от популярната детска приказка: „На лъжата краката са къси!“

Така адвокат Ирен Савова, защитник на скандално уволнения в съдебна зала зам.-кмет на „Младост“ Биляна Петрова, коментира пред Де факто последния развой по делото.

Както вече съобщихме, днес пред съда соченият от прокуратурата за посредник в за гръмовния подкуп Петко Дюлгеров категорично отрече това да е вярно. И обяви, че под натиск и срещу обещания от разследващите е накиснал кметиците на „Младост“ по време на разследването. А прокуратурата поиска отвод на съдията по делото Иво Хинов, който отказа да напусне процеса.

Коментарът на адвокат Ирен Савова за тези събития (за Де факто, от Прага, където кантората й има свой офис):

„Очевидно прокуратурата не желае този съдебен процес да приключи, обратното – иска той да започне отначало. Искането за отвод на съдия Иво Хинов е опит на обвинението да шиканира процеса, в който прокуратурата остана без абсолютно никакви доказателства, както преки, така и косвени, за твърденията си.

В такива моменти е добре да си спомняме приказките от детството. В една от тях се казваше, че на лъжата краката са къси!“

И още малко напомняне. Преди старта на процеса в спецсъда, в интервю пред Де факто адвокат Савова бе категорична: Делото „Младост“ е букет от нарушения на човешките права!

Впрочем, в хода на наказателното производство, Десислава Иванчева и Биляна Петрова внесоха иск срещу България пред Евросъда в Страсбург. По европейското дело защитата и на двете е поета от пражкия офис на кантората „Савова и сие“.

About De Fakto

Проверете също

Да 21 октомври ВКС приема заявления за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия

До 21.10.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор …

Министър Зарков решава проблеми, поставени от синдикати на затворите

Какво бе направено и какво предстои в социалния диалог между синдикати и Министерството на правосъдието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.