Последни новини
Home / Законът / „Непослушните“ издигнаха Десислава Иванчева за кандидат на евроизборите, търсят още 2500 подписа

„Непослушните“ издигнаха Десислава Иванчева за кандидат на евроизборите, търсят още 2500 подписа

Defakto.bg

Инициативен комитет „Непослушните”  е издигнал за независим кандидат за изборите за европейски парламент Десислава Петрова Иванчева.  С решение №104 от 9.04.2019 г. временно отстраненият кмет на столичния район „Младост”  бе официално регистрирана от ЦИК за кандидат, се казва в съобщение до медиите.

В момента Иванчева е под домашен арест, но последните събития по делото  за подкупа, накланят везните в полза на твърденията,  нейни и на заместничката й Биляна Петрова, че цялото обвинение е една  провокация,  за да  бъдат  отстранени от  общината, а  ж.к. Младост да се превърне в бетонно гето.  Във всеки случай, висящото дело не е пречка за участие в  изборите.

По закон право да избират имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, живели са постоянно най-малко през последните три месеца в България или в друга държава – членка на Европейския съюз, и не са поставени под запрещение, нито изтърпяват наказание лишаване от свобода.

Иванчева несъмнено е най-подходящият кандидат за независим представител на България в Европейския парламент.  С досегашната си работа тя доказа, че е човекът, който въпреки мръсните номера на мафията отстоява правата на гражданите. Разобличава измамите. И побеждава! ,  казват от инициативния комитет.

И още: „В следващите няколко дни „Непослушните” имаме нужда от подкрепата на още 2500 непослушни българи.  Такива, които въпреки усърдието на статуквото да ни обезвери и да ни направи свои роби, все още не са се отказали, че ще постигнем гражданското общество.  Нуждаем се от 2500 подписа, за да издигнем официално Десислава Иванчева за независим кандидат. Нуждаем се и от съмишленици, които да ни помагат в кампанията. Нуждаем се от Вас свободни българи„.

В заключение в съобщението е написано:

П.П. До #КОЙ Активизирай кафявите си медии и ченгеджийски методи сега. Непослушните граждани идват!

Инициативен комитет „Непослушните”

Движение „Зелен Младост”

https://www.facebook.com/zelenmladost.org/zelenmladost.org

About De Fakto

Проверете също

ВКС потвърди: Прокуратурата дължи обезщетение от 150 000 лв. за лихви върху „ задържани“ средства по незаконно обвинение

Състав на ВКС потвърди задължение  на прокуратурата да заплати  150 000 обезщетение за лихви на …

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.