Последни новини
Home / Законът / „Непослушните“ издигнаха Десислава Иванчева за кандидат на евроизборите, търсят още 2500 подписа

„Непослушните“ издигнаха Десислава Иванчева за кандидат на евроизборите, търсят още 2500 подписа

Defakto.bg

Инициативен комитет „Непослушните”  е издигнал за независим кандидат за изборите за европейски парламент Десислава Петрова Иванчева.  С решение №104 от 9.04.2019 г. временно отстраненият кмет на столичния район „Младост”  бе официално регистрирана от ЦИК за кандидат, се казва в съобщение до медиите.

В момента Иванчева е под домашен арест, но последните събития по делото  за подкупа, накланят везните в полза на твърденията,  нейни и на заместничката й Биляна Петрова, че цялото обвинение е една  провокация,  за да  бъдат  отстранени от  общината, а  ж.к. Младост да се превърне в бетонно гето.  Във всеки случай, висящото дело не е пречка за участие в  изборите.

По закон право да избират имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, живели са постоянно най-малко през последните три месеца в България или в друга държава – членка на Европейския съюз, и не са поставени под запрещение, нито изтърпяват наказание лишаване от свобода.

Иванчева несъмнено е най-подходящият кандидат за независим представител на България в Европейския парламент.  С досегашната си работа тя доказа, че е човекът, който въпреки мръсните номера на мафията отстоява правата на гражданите. Разобличава измамите. И побеждава! ,  казват от инициативния комитет.

И още: „В следващите няколко дни „Непослушните” имаме нужда от подкрепата на още 2500 непослушни българи.  Такива, които въпреки усърдието на статуквото да ни обезвери и да ни направи свои роби, все още не са се отказали, че ще постигнем гражданското общество.  Нуждаем се от 2500 подписа, за да издигнем официално Десислава Иванчева за независим кандидат. Нуждаем се и от съмишленици, които да ни помагат в кампанията. Нуждаем се от Вас свободни българи„.

В заключение в съобщението е написано:

П.П. До #КОЙ Активизирай кафявите си медии и ченгеджийски методи сега. Непослушните граждани идват!

Инициативен комитет „Непослушните”

Движение „Зелен Младост”

https://www.facebook.com/zelenmladost.org/zelenmladost.org

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.