Последни новини
Home / Законът / Радан Кънев: Кой ще разследва скалъпеното обвинение срещу Иванчева и склоняване към лъжествидетелство

Радан Кънев: Кой ще разследва скалъпеното обвинение срещу Иванчева и склоняване към лъжествидетелство

Defakto.bg
Десислава Иванчева, отстранена от кметския пост заради подкуп, който оказва се, не е искала

Кой е виновен, решава Съдът, на трета инстанция. Дотогава всички са еднакво невинни. В случая с Десислава Иванчева, обаче, поне по едно “доказателство” на прокуратурата и КОНПИ отпадаше на всяко заседание. И накрая не остана нито едно. Нито едно…“  Това написа във Фейсбук водачът на листата на Демократична България и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Повод за изразеното  мнение,  е шокиращият развой, който претърпява емблематичното дело “Младост” – вчера основният  свидетел на прокуратурата,   Петко Дюлгеров  се отрече от  всички показания, дадени от него на досъдебното производство за  подкуп, искан от Десислава Иванчева и Биляна Петрова  от строителния предприемач Александър Ваклин.   Самият Ваклин не е  твърдял,  че са му искани пари директно от двете, затова и показанията на Дюлгеров бяха ключови за прокуратурата.   Пред съда  във вторник обаче Дюлгеров заяви, че първоначалните му показания са дадени под натиск и срещу обещания да бъде освободен, ако са “правилни”.    Така отпадна и последният “коз” на обвинението, а адвокат Ирен Савова, защитник  на Биляна Петрова, пред Де Факто напомни  максимата от популярната детска приказка: “На лъжата краката са къси!”

„Сега със страшна сила виси въпросът за отговорността за скалъпеното обвинение, фабрикуването на СРС-та и склоняването към лъжесвидетелство. Всичко това са тежки престъпления, извършени от прокуратурата и КОНПИ, най-вероятно – под пряко политическо давление и натиск на същите хора, които обитават евтини, но луксозни жилища“,   коментира един от най-тежките въпроси по сагата “Младост” Радан Кънев.

Той призовава и за независимо и международно разследване за посочените от него „деяния на най-високо ниво, разграждащи самата същност на демокрацията и правовата държава“.

About De Fakto

Проверете също

Намаляват броя на командированите магистрати и срока на стажа в европейските институции

Официално Галина Захарова е единствен  кандидат за шеф на ВКС, обяви Боян Магдалинчев в края …

Янаки Стоилов: Решението на КС за гражданството на К.Петков, няма да засегне актовете на служебното правителство

Решението на Конституционния съд, с което назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката беше …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.