Последни новини
Home / Законът / Адвокати от цял свят ще дискутират в София как се привличат чуждестранните инвестиции

Адвокати от цял свят ще дискутират в София как се привличат чуждестранните инвестиции

Defakto.bg

На 12 и 13 април 2019 г., Международния съюз на адвокатите (UIA), в сътрудничество с Висшия адвокатски съвет и Софийския адвокатски съвет, организира семинар на тема „Чуждестранни инвестиции. Инвестиции в недвижими имоти. Европейски и български регулации“.   Форумът ще се проведе в Гранд хотел “София” в столицата,  а лектори ще  бъдат  практикуващи  адвокати  от  Испания, Италия, Гърция,  Бразилия и  България.  Участие ще вземат и  представители  на  Българската  агенция  за инвестиции, Министерство на икономиката и други държавни органи, както и представители на бизнеса – Асоциация на Банките в България и обединения на индустриалния капитал в България.

Основната цел на семинара е да срещне български и  чуждестранни  адвокати,  които консултират  компании,  инвестиращи  в  различни държави  в  рамките  на  ЕС  и  извън  него,  за  да споделят опита си относно стимулите и проблемите пред  чуждестранните  инвестиции  и  начина,  по който се справят с проблемите.  Фокусът на втората част от семинара  са инвестициите  в  недвижими  имоти.  Ще бъде споделен опит и ще бъде направен сравнителен  анализ  на законодателната  уредба  на  режима  чуждестранните  инвестиции  в  България  и  в  други страни от Еевропейския Съюз, както и в държави извън него.

Общо е мнението, че финансовите и икономически стимули не са достатъчни за привличане на чуждестранни инвестиции,  ако няма реална правна стабилност – ясна правна рамка, прозрачна и предвидима съдебна система, реално и последователно прилагане на върховенството на закона във всички сфери на връзките с обществеността.

About De Fakto

Проверете също

ВАС остави без разглеждане жалбата на партията на Божков срещу черния списък по “Магнитски”

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято” срещу …

И Апелативният специализиран съд осъди Румен Овчаров за мини “Бобов дол” условно, но отхвърли гражданските искове (обновена)

Апелативният специализиран съд също осъди, условно, Румен Овчаров за умишлена безстопанственост заради “Мини Бобов дол”. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.