Последни новини
Home / Законът / Многократно осъждан е задържан за опит за грабеж на пенсионер

Многократно осъждан е задържан за опит за грабеж на пенсионер

Defakto.bg

Многократно осъждан мъж е задържан за опит да ограби пенсионер, съобщиха от прокуратурата. Случаяте  от Добрич, най-тежкатта мярка за неотклонение е постановена от окръжния съд в града.

Според съобщението на прокуратурата досега Янаки И. е осъждан 20 пъти, катоповечето пирсъди са били ефективни. Не става ясно обаче дали те са влезли в сила, излежани ли са и т.н.

Съобщението на прокуратурата:

45-годишният Янаки И. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Добричкия окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в града. Мъжът е привлечен като обвиняем за опит за грабеж, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

На 9 април 2019 г. пострадалият от престъплението 83-годишен мъж взел пенсията си и със свой приятел отишли да се почерпят. В заведението се намирал и обвиняемият Янаки. След като двамата възрастни мъже напуснали кръчмата, обвиняемият тръгнал след тях. Единият от пенсионерите се усъмнил в действията му и останал на пътя, за да наблюдава защо 45-годишният мъж се движи непосредствено след приятеля му.

Така видял, че Янаки нанесъл удар на възрастния мъж, започнал да бърка в джобовете му в опит да вземе парите от пенсията му. Инцидентът бил забелязан и от пътуващите в автомобил, които спрели да окажат помощ на 83-годишния пенсионер. Извършителят на грабежа бил задържан от гражданите до пристигането на полиция.

Справката за съдимост на 45-годишния опасен рецидивист показала, че Янаки И. е осъждан 20 пъти, като в повечето случаи му е налагано ефективно наказание.

Определението на Добричкия окръжен съд, с което е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за опита за грабеж, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

About De Fakto

Проверете също

В конституционната комисия: многообразие от различия за разделението на ВСС на прокурорски и съдийски

Висшият адвокатски съвет, Съюзът на юристите, бивши конституционни съдии и др. се обявиха против разделянето …

Ниската натовареност на военните съдилища „обрича“ един съдия на пет дела месечно и 6 присъди – средногодишно

Натовареността на военните съдилища с дела продължава да намалява. Те са със  7 % по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.