Последни новини
Home / Законът / Многократно осъждан е задържан за опит за грабеж на пенсионер

Многократно осъждан е задържан за опит за грабеж на пенсионер

Defakto.bg

Многократно осъждан мъж е задържан за опит да ограби пенсионер, съобщиха от прокуратурата. Случаяте  от Добрич, най-тежкатта мярка за неотклонение е постановена от окръжния съд в града.

Според съобщението на прокуратурата досега Янаки И. е осъждан 20 пъти, катоповечето пирсъди са били ефективни. Не става ясно обаче дали те са влезли в сила, излежани ли са и т.н.

Съобщението на прокуратурата:

45-годишният Янаки И. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Добричкия окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в града. Мъжът е привлечен като обвиняем за опит за грабеж, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

На 9 април 2019 г. пострадалият от престъплението 83-годишен мъж взел пенсията си и със свой приятел отишли да се почерпят. В заведението се намирал и обвиняемият Янаки. След като двамата възрастни мъже напуснали кръчмата, обвиняемият тръгнал след тях. Единият от пенсионерите се усъмнил в действията му и останал на пътя, за да наблюдава защо 45-годишният мъж се движи непосредствено след приятеля му.

Така видял, че Янаки нанесъл удар на възрастния мъж, започнал да бърка в джобовете му в опит да вземе парите от пенсията му. Инцидентът бил забелязан и от пътуващите в автомобил, които спрели да окажат помощ на 83-годишния пенсионер. Извършителят на грабежа бил задържан от гражданите до пристигането на полиция.

Справката за съдимост на 45-годишния опасен рецидивист показала, че Янаки И. е осъждан 20 пъти, като в повечето случаи му е налагано ефективно наказание.

Определението на Добричкия окръжен съд, с което е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за опита за грабеж, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.