Последни новини
Home / Законът / Депутатът от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов повторно на съд за търговия с влияние

Депутатът от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов повторно на съд за търговия с влияние

Defakto.bg

Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу депутата от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, съобщиха оттам. Предстои специализираният съд да насрочи разпоредително заседание по казуса.

Това ще е втори старт на процеса срещу Аврамов, който в предни НС бе народен избраник от ГЕРБ и като такъв бе и сред първите, уличени в конфликт на интереси.

По обвинението за търговия с влияние Димитър Аврамов бе гръмко арестуван през 2012 г. Оттогава досега то е едно и също – че като депутат е упражнил влияние в полза на бизнесмен срещу заплащане на “услугата”.

На първа инстанция обаче оправдан от Софийския градски съд, а след отмяната на присъдата от апелативния съд и връщането на делото за ново разглеждане, в СГС го прекратява заради неясни обвинения.

Така случаят се озовава в спецправосъдието.

Съобщението на прокуратурата:

“Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу народния представител Димитър Аврамов. Той, заедно с двама негови помагачи, са предадени на съд за търговия с влияние, осъществено в условията на продължавано престъпление.
Разследването установи, че в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана (в производствена база на „Гала – М” ООД), с пет деяния, Аврамов, в съучастие като извършител с М. П. и В. Ч. – помагачи, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, като депутатът приел сумата от 100 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица.

А именно: от директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана – за да отмени заповед от 31 август 2011 г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, за да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 от ЗСПЗЗ за въвод във владение на фирмата на бизнесмена в масив 128 в землището на с. Стубел, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 от ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на Стубел за следващата стопанска година (2012/2013г.).
Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху
началника на РУП-МВР в гр. Монтана във връзка със службата му и при
упражняване на правомощията му – да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана (обработван от фирмата на бизнесмена) по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.
Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.”

About De Fakto

Проверете също

Протокол № 15 на Евроконвенцията за правата на човека влезе в сила – промените

Нов Πpoтoĸoл № 15 нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoнвeнция зa зaщитa нa пpaвaтa нa чoвeĸa и ocнoвнитe …

Янаки Стоилов ще обжалва отказа на ВСС да разгледа искането за отстраняване на Иван Гешев

Служебният кабинет решава утре дали да пита КС за правомощията на правосъдния министър Министърът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.