Последни новини
Home / Законът / Депутатът от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов повторно на съд за търговия с влияние

Депутатът от ДПС, бивш от ГЕРБ Димитър Аврамов повторно на съд за търговия с влияние

Defakto.bg

Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу депутата от ДПС Димитър Аврамов за търговия с влияние, съобщиха оттам. Предстои специализираният съд да насрочи разпоредително заседание по казуса.

Това ще е втори старт на процеса срещу Аврамов, който в предни НС бе народен избраник от ГЕРБ и като такъв бе и сред първите, уличени в конфликт на интереси.

По обвинението за търговия с влияние Димитър Аврамов бе гръмко арестуван през 2012 г. Оттогава досега то е едно и също – че като депутат е упражнил влияние в полза на бизнесмен срещу заплащане на „услугата“.

На първа инстанция обаче оправдан от Софийския градски съд, а след отмяната на присъдата от апелативния съд и връщането на делото за ново разглеждане, в СГС го прекратява заради неясни обвинения.

Така случаят се озовава в спецправосъдието.

Съобщението на прокуратурата:

„Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу народния представител Димитър Аврамов. Той, заедно с двама негови помагачи, са предадени на съд за търговия с влияние, осъществено в условията на продължавано престъпление.
Разследването установи, че в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана (в производствена база на „Гала – М” ООД), с пет деяния, Аврамов, в съучастие като извършител с М. П. и В. Ч. – помагачи, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, като депутатът приел сумата от 100 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица.

А именно: от директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана – за да отмени заповед от 31 август 2011 г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, за да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 от ЗСПЗЗ за въвод във владение на фирмата на бизнесмена в масив 128 в землището на с. Стубел, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 от ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на Стубел за следващата стопанска година (2012/2013г.).
Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху
началника на РУП-МВР в гр. Монтана във връзка със службата му и при
упражняване на правомощията му – да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана (обработван от фирмата на бизнесмена) по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.
Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.“

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.