Последни новини
Home / Законът / Защитата обжалва арестите по делото “Младост”, отвеждат кметиците в Сливенския затвор (допълнена)

Защитата обжалва арестите по делото “Младост”, отвеждат кметиците в Сливенския затвор (допълнена)

Defakto.bg

Присъдата ще издържи и пред ВКС, прогнозира Сотир Цацаров

Арестуваните вчера в съдебна зала след изчитането на тежките присъди Десислава Иванчева и Биляна Петрова днес се отправят към Сливенския затвор.

Междувременно адвокатите на Петрова вече са оспорили задържането пред апелативния специализиран съд и жалбата им е администрирана. Тече 7-дневен срок, в който тя се комплектова от първоинстанционния съд, дава се възможност за становища и след това се изпраща на втората инстанция. Така че насрочване на заседание за мерките в апелативния спецсъд ще има най-рано след десетина дни.

Адвокатите оспорват и наложените обезпечения върху сметки и имущества, потвърдени от състава начело с Иво Хинов след присъдите.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова отпътуват към Сливенския затвор, защото такива са правилата – мерките “задържане под стража” се изпълняват там, когато делото е в съдебна фаза. Двете бяха приведени от затвора в следствения арест на ул. “Майор Векилски” в София по разпореждане на съдия Иво Хинов, за облекчаване на контактите им със защитата, докато траеше съдебното следствие на първа инстанция.

Разпореждането за привеждането им в затвора още днес обаче е изненадало семействата на кметиците, разбрали за него на единственото им разрешено свиждане в 10 ч. сутринта.

Предаване на багажа за затвора

Петър Кърджилов, член на кметския екип на Иванчева в “Младост” и неин съратник, написа във фейсбук: “В момента съм в следствения арест на Г. M. Димитров със семействата на Десислава и Биляна да им предадем багаж за Сливенския затвор. Охранителите, които приемат багажа отказват да приемат шампоан и балсам!
Карат ги да си ги купуват от лафката в затвора! За информация, един шпеков салам в лафката в ареста на Векилски се продава на цена от 20 лева. Смятайте колко струват шампоанът и балсамът”.

Главният прокурор: Респект!

Главният прокурор Сотир Цацаров изрази респект към съдиите от спецсъда, постановили присъдите по делото “Младост”, съобщи Канал 3.

И прогнозира, че те ще издържат не само пред втората инстанция – апелативния спецсъд (в което никой не се съмнява, още повече че целият състав на този съд се изреди да арестува или да потвърждава арестите на кметиците – б.р.), но и пред Върховиня касационен съд.

“Смятам, че присъдата ще издържи и пред ВКС”, заявил главният прокурор във Велико Търново.

“Благодарност на прокурорите и разследващите полицаи. Смятам, че справедливостта възтържествува, зная че на много хора не им харесва”, допълнил  Цацаров.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорите избират нов член на ВСС (допълнена)

Прокурорите от страната трябва да гласуват днес за нов член на Прокурорската колегия на ВСС …

Правителството отговаря: Главният прокурор обитава 1 дка жилище в “Бояна”, ремонтирано за над четвърт милион

Главният прокурор Иван Гешев живее  в Дом номер 5 на държавната резиденция „Бояна“.  Сградата, която …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.