Последни новини
Home / Законът / Досегашният окръжен прокурор на София получи втори мандат на поста

Досегашният окръжен прокурор на София получи втори мандат на поста

Defakto.bg

Наталия Николова разколебана как да се преструктурира “прокурорската” карта в региона

Еднодушно, с 11 “за” Наталия Николова получи втори мандат начело на Софийската окръжна прокуратура.

Преди гласуването в Прокурорската колегия, Сотир Цацаров каза за нея: “Нямало е произшествие – ПТП или убийство, когато тя да не е била на мястото. Изключително тежък район и изключително добре организиран административен ръководител, безкрайно себеотдаден на работата, за пример!”

Наталия Николова е обвинител от кариерата. В изложението си пред кадровиците днес тя очерта предизвикателствата така: става дума за най-голямата окръжна прокуратура, в чийто обхват влизат 274 населени места, 9 районни прокуратури, през региона преминават две магистрали. Има много дела за битови престъпления, основно срещу собствеността, за каналджийство, контрабанда, множество катастрофи.(Напомнена бе тежката катастрофа в Своге, както и убийството в Ботевград на избягалия затворник Пелов). Изтъкнати бяха проблеми с експертите и експертизите, както и с преводачите, особено от по-редки езици, например норвежки.

Интересен бе отговорът на Наталия Николова на въпрос за предстоящото преструктуриране на картата в региона, при положение, че това е единствената окръжна прокуратура без самостоятелен областен център.

В отговора си прокурор Николова изтъкна, че има градове, връзката между които задължително минава през София, за това решението ще е трудно. Очерта два, възможни според нея варианти. Единият – създаване на обща уголемена централна районна прокуратура в София (различна от СРП), което не е най-доброто решение. Другото е да се мисли за център в Ихтиман, Самоков или другаде, но и това има недостатъци – вече посочените транспортни връзки.

 

About De Fakto

Проверете също

Протокол № 15 на Евроконвенцията за правата на човека влезе в сила – промените

Нов Πpoтoĸoл № 15 нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoнвeнция зa зaщитa нa пpaвaтa нa чoвeĸa и ocнoвнитe …

Янаки Стоилов ще обжалва отказа на ВСС да разгледа искането за отстраняване на Иван Гешев

Служебният кабинет решава утре дали да пита КС за правомощията на правосъдния министър Министърът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.