Последни новини
Home / Законът / Нови кадри на ГЕРБ оглавиха важни комисии в парламента

Нови кадри на ГЕРБ оглавиха важни комисии в парламента

Defakto.bg

Анна Александрова е новия председател на правната комисия

Народното събрание е приело промени в състава на постоянните парламентарни комисии по предложение на  новия шеф на  ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, предаде агенция  „Фокус“.

За председател на комисията по правни въпроси е избрана  Анна Александрова (ГЕРБ), която заема поста, след като Данаил Кирилов стана министър на правосъдието поради оставката на Цецка Цачева заради “Апартаментгейт”.   Александрова е юрист, била заместник-кмет в Столична община, район Надежда и главен юристконсулт в Министерството на отбраната (2006-2008 г.).

Мястото на Делян Добрев като председател на комисията по енергетика заема депутатът от ГЕРБ Валентин Николов,    зам.-председател е Димитър Бойчев, а за нейни членове са избрани Станислав Стоянов и Васил Цветков. Добрев напусна  парламента също заради аферата “Апартаментгейт”.

Депутатите от ГЕРБ Красимир Събев и Запрян Янков са освободени като членове на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, а за неин член е избрана Анна Александрова.  Александър Койчев е освободен като член на комисията по здравеопазването, като неговото място заема  Красимир Събев.

Промени има и в състава на Комисията по икономическа политика и туризъм, от която  Анна Александрова е освободена като неин член.  За член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения е избран депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който е освободен като член на Комисията по отбрана. На негово място е назначен Запрян Янков.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.