Последни новини
Home / Законът / Нови кадри на ГЕРБ оглавиха важни комисии в парламента

Нови кадри на ГЕРБ оглавиха важни комисии в парламента

Defakto.bg

Анна Александрова е новия председател на правната комисия

Народното събрание е приело промени в състава на постоянните парламентарни комисии по предложение на  новия шеф на  ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, предаде агенция  „Фокус“.

За председател на комисията по правни въпроси е избрана  Анна Александрова (ГЕРБ), която заема поста, след като Данаил Кирилов стана министър на правосъдието поради оставката на Цецка Цачева заради „Апартаментгейт“.   Александрова е юрист, била заместник-кмет в Столична община, район Надежда и главен юристконсулт в Министерството на отбраната (2006-2008 г.).

Мястото на Делян Добрев като председател на комисията по енергетика заема депутатът от ГЕРБ Валентин Николов,    зам.-председател е Димитър Бойчев, а за нейни членове са избрани Станислав Стоянов и Васил Цветков. Добрев напусна  парламента също заради аферата „Апартаментгейт“.

Депутатите от ГЕРБ Красимир Събев и Запрян Янков са освободени като членове на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, а за неин член е избрана Анна Александрова.  Александър Койчев е освободен като член на комисията по здравеопазването, като неговото място заема  Красимир Събев.

Промени има и в състава на Комисията по икономическа политика и туризъм, от която  Анна Александрова е освободена като неин член.  За член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения е избран депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който е освободен като член на Комисията по отбрана. На негово място е назначен Запрян Янков.

About De Fakto

Проверете също

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Съдът спря действието на наредбата за конкурсите за директори на училищата до приключване на съдебния спор

Върховният административен съд (ВАС) спря до приключване на съдебния спор действието на Наредбата № 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.