Последни новини
Home / Законът / Осем пълни отличници в конкурса за помощник нотариуси по заместване

Осем пълни отличници в конкурса за помощник нотариуси по заместване

Defakto.bg

Осем пълни отличници от общо явили се 24 кандидати има на изпита за помощник нотариуси по заместване. Изпитната комисия обяви окончателните резултати.

Впечатляващи са и другите оценки. Най-ниската в първия изпитен ден, 17 април, на който се явявават 15 човека, е била 4,00. Освен пълните 6,00, има две отлични оценки от по 5,66, една 5,33 и много петици. На втория изпитен ден, 18 април, деветимата кандидати също са се отчели с петици и шестици. Само една оценка е средна – 3,33.

Според заповедта на правосъдния министър за този конкурс правоспособност на помощник-нотариус по заместване придобиват само кандидатите, получили минимум добър (4). Така излиза, че 23 от 24-те кандидати печелят конкурса.

Помощник-нотариусът по заместване задължително трябва да има практически стаж над 3 години (като нотариуса) и да се яви пред комисия, назначена от министъра на правосъдието. Изпитът също е близък до този за нотариусите и неслучайно – след като го е издържал, положил клетва и е вписан в регистъра на Нотариалната камара този помощник има право да изповядва и сделки с недвижими имоти, както и пълните права на нотариуса, когото замества.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.