Петков иска обезщетението за претърпени вреди от незаконното поведение на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 г. до 14 март 2014 г.

Исковата молба на затворника е от 15 страници. В нея Петко Петков твърди, че четири години е бил тормозен от прокуратурата и полицията с незаконни проверки и принудителна изолация в собствения му  дом под постоянна заплаха да го вкарат в психиатрия, където с медикаменти да го подлудят и да го унищожат физически и психически с една цел – да му вземат къщата, защото няма наследници.

Според жалбата тормозът започнал на 1 август 2010 г., когато бил призован от кварталния по жалба от съседите му. Същата година и след пореден разпит пред къщата му в Лясковец спрели 5 полицейски автомобила. Униформените започнали да чукат и звънят по вратата на апартамента, а Петков ги питал кой ги праща и те казали, че е Районна прокуратура в Горна Оряховица. После през два-три дни ситуацията се повтаряла и накрая се стигнало до щурма от 14 март 2014 г.

Затворникът твърди, че за 4 години е написал над 200 жалби до 43 институции, медии, авторски предавания, интелектуалци и т.н. Никой обаче не му се притекъл на помощ. Вместо да му помогне, държавата му пратила баретите.

ЕС пък е виновен, защото е бил длъжен да му осигури свобода, сигурност и правосъдие. Стрелецът от Лясковец се позовава на Хартата за правата на човека, на ред европейски нормативи, на Конституцията и на различни решения на висши съдилища.