Последни новини
Home / Законът / Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в сила

Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в сила

Defakto.bg
Северин Красимиров

Присъдата срещу Северин Красимиров за убийството на тв водещата Виктория Маринова влезе в сила. Това съобщиха от Окръжен съд – Русе. Делото приключи на една инстанция, защото осъденият не е обжалвал, а прокуратурата не е простестирала.

Красимиров бе признат за виновен за изнасилване, блудство и убийство и бе наказан с 30 г. затвор. Размерът на наказанието с следствие на съкратеното съдебно следствие – подсъдимият признава фактите по обвинението, срещу което определеното му наказание се намалява с 1/3. При доживотен затвор, по закон, редукцията на присъдата е между 20 г. и 30 г. лишаване от свобода (чл. 58а НК).

Съобщението на съда:

На 7-ми май изтече законовият срок за обжалване и протестиране на присъдата, произнесена срещу Северин К. за извършените от него на 06.10.2018 г. тежки умишлени престъпления – изнасилване, блудство и убийство на журналистката Виктория Маринова. Тъй като в 15-дневния срок от произнасяне на присъдата не постъпи нито жалба, нито протест, то тя влезе в законна сила от 08.05.2019 г.

На 22.04.2019 г. след проведено съкратено съдебно следствие и задължителното по закон приложение на чл.58а от Наказателния кодекс (намаляване на наказанието с 1/3) съдът присъди Северин К. да изтърпи едно общо наказание за трите престъпления лишаване от свобода за срок от 30 години при първоначален строг режим на изтърпяване и при зачитане на предварителното задържане, считано от 09.10.2018 г. Подсъдимият е осъден да заплати на всяко от трите пострадали лица сумата от 150 000 лв. обезщетение за нанесените неимуществени вреди от смъртта на пострадалата В. Маринова, както и 9 000 лв. държавна такса върху уважените граждански искове и 7015,70 лв. разноски по делото.

Копие от присъдата е изпратена за изпълнение на Окръжна прокуратура – Русе на 10.05.2019 г.

About De Fakto

Проверете също

Общият съд отменя частично решението на Комисията, с което на Intel се налага глоба от 1,06 милиарда евро

Общият съд на ЕС отмени частично решението на Европейската комисия да наложи глоба от 1,06 …

Гл. прокурор Иван Гешев е в Брюксел за среща с евродепутатите от Мониторинговата група

Главният прокурор  Иван Гешев е на работно посещение в Брюксел, където в периода 26 – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.