Последни новини
Home / Законът / Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в сила

Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в сила

Defakto.bg
Северин Красимиров

Присъдата срещу Северин Красимиров за убийството на тв водещата Виктория Маринова влезе в сила. Това съобщиха от Окръжен съд – Русе. Делото приключи на една инстанция, защото осъденият не е обжалвал, а прокуратурата не е простестирала.

Красимиров бе признат за виновен за изнасилване, блудство и убийство и бе наказан с 30 г. затвор. Размерът на наказанието с следствие на съкратеното съдебно следствие – подсъдимият признава фактите по обвинението, срещу което определеното му наказание се намалява с 1/3. При доживотен затвор, по закон, редукцията на присъдата е между 20 г. и 30 г. лишаване от свобода (чл. 58а НК).

Съобщението на съда:

На 7-ми май изтече законовият срок за обжалване и протестиране на присъдата, произнесена срещу Северин К. за извършените от него на 06.10.2018 г. тежки умишлени престъпления – изнасилване, блудство и убийство на журналистката Виктория Маринова. Тъй като в 15-дневния срок от произнасяне на присъдата не постъпи нито жалба, нито протест, то тя влезе в законна сила от 08.05.2019 г.

На 22.04.2019 г. след проведено съкратено съдебно следствие и задължителното по закон приложение на чл.58а от Наказателния кодекс (намаляване на наказанието с 1/3) съдът присъди Северин К. да изтърпи едно общо наказание за трите престъпления лишаване от свобода за срок от 30 години при първоначален строг режим на изтърпяване и при зачитане на предварителното задържане, считано от 09.10.2018 г. Подсъдимият е осъден да заплати на всяко от трите пострадали лица сумата от 150 000 лв. обезщетение за нанесените неимуществени вреди от смъртта на пострадалата В. Маринова, както и 9 000 лв. държавна такса върху уважените граждански искове и 7015,70 лв. разноски по делото.

Копие от присъдата е изпратена за изпълнение на Окръжна прокуратура – Русе на 10.05.2019 г.

About De Fakto

Проверете също

СЕС отхвърли жалба на Wizz Air Hungary Zrt. срещу решение на ЕК за одобрена помощ за румънската авиокомпания Blue Air

Жалбата срещу решението на Комисията за одобряване на помощта на Румъния за авиокомпания Blue Air …

След близо 70 години членство на страната в ООН, ВАС осъди Министерския съвет да обнародва устава на организацията

  Адвокатът има правен интерес да иска изпълнение на публичноправно задължение в полза на всички …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.