Последни новини
Home / Законът / С викторина и лекция Административен съд – Русе финализира правното обучение на ученици от английската гимназия

С викторина и лекция Административен съд – Русе финализира правното обучение на ученици от английската гимназия

Defakto.bg

Кой е върховният закон в България, колко конституции са приемани в българската държава, от какво произтичат конституционните задължения на гражданите, какво е разделението на властите, какви спорове разглеждат административните съдилища и пр.  Това са част  част от въпросите, включени в интерактивната образователна викторина, която Административен съд – Русе организира и проведе в понеделник  съвместно с Английска езикова гимназия „Гео Милев“.  Това се случи  в рамките на последната лекция от поредицата предвидени срещи по Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, съобщават от съда.

Тестовата надпревара е осъществена чрез една от най-популярните онлайн образователни платформи, която използва игрови принцип на обучение за обмен на знания. Достъпът на учениците до предварително създадения тест се осъществяваше посредством мобилните им телефони. Критерии за крайното класиране са  правилните отговори на разделените в четири отбора десетокласници и бързината на участниците.

Интерактивната викторина е последвана от образователна лекция, която е фокусирала вниманието на децата върху конституцията, съдебната власт и административните съдилища. Гост-лектор и фасилитатор на срещата бе Елга Цонева – дългогодишен председател на Административен съд – Русе.

За втора поредна година Административният съд и АЕГ „Гео Милев“ осъществяват съвместни инициативи чрез интегрирането на информационно – комуникационни технологии. Иновативният формат се прилага все по-успешно в неформалното обучение, тъй като подобрява комуникативните умения, толерантното отношение и екипна работа на децата и подпомага процеса на усвояване на нови знания.

В края на образователната програма учениците са имали възможност да разгледат съдебните зали и да коментират функциите на всеки участник в съдебните производства.

About De Fakto

Проверете също

Левицата сезира наши и европейски институции за Борисов и джипката, Ахладова – така изпълнява задълженията си

След като БОЕЦ сигнализира ЦИК за нарушения на министър – председателя  Борисов  по време на  …

СГС постанови задържане под стража и бърза психиатрична експертиза за Сид Харт Сингх, обвинен за буйство в самолета

Индийският гражданин Сид Харт Сингх, заради когото преди дни самолет на Ер Франс принудително кацна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.