Последни новини
Home / Законът / Министър Данаил Кирилов откри нов арест в Стара Загора

Министър Данаил Кирилов откри нов арест в Стара Загора

Defakto.bg

 

На събитието са присъствали  заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, представители на законодателната, съдебната, изпълнителната и местна власти. Освещаването на сградата бе извършено от Старозагорския митрополит Киприан.

Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания е  открил днес в Стара Загора министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщава пресцентърът на правосъдното министерство.

Новите помещения, които са с капацитет до 63 задържани лица, се намират в сграда на територията на затвора. Началникът на Старозагорския затвор старши комисар Иван Карушков обясни, че са спазени стандартите за минимална жилищна площ от 4 кв. м. на задържано лице.  Във всяка килия има изградени санитарен възел и вентилация. Помещенията са с прозорци с естествено осветление, което отговаря на нормативните изисквания.  След преместването на ареста в сградата на затвора, задържаните ще имат възможност да използват престой на открито, отделно от лишените от свобода. Освен това те ще могат да ползват магазина на затвора за закупуване на разрешени вещи и хранителни продукти. Ще имат и ежедневен достъп до медицинско обслужване,  посочва съобщениеото.

Това е шестият арест в страната, който е преместен на територията на съответния затвор. Такива вече функционират в Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик и Плевен. Предстои арестът в Сливен също да бъде преместен на територията на затвора.

При откриването правосъдният министър Данаил Кирилов изтъква, че активната работа за подобряване на материалните условия в затворите и арестите ще продължи.  Той е посетил и  библиотеката, магазина и църквата, намиращи се в рамките на затвора Стара Загора.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.