Последни новини
Home / Законът / Следовател оглави районен съд

Следовател оглави районен съд

Defakto.bg

Кадровици пуснаха в ход „почти“ ругатни

Двама следователи кандидатстваха за председатели на две районни съдилища, като единият бе избран от ВСС.

Живко Делчев от следствения отдел в ОП-Хасково получи почти единодушната подкрепа на кадровиците (само 1 „против“) за председател на РС-Ивайловград. Делчев бе и единственият кандидат за поста. Той е бил подкрепен и на Общо събрание на РС-Харманли, на което е присъствал и единственият в момента съдия от Ивайловград. С избора на Делчев за председател съдиите в Ивайловград стават двама.

Преди гласуването членове на ВСС го питаха дали би могъл да се справи с гледането на граждански дела, кандидадът ги увери, че ще се справи. Освен юридическо, той има и икономическо образование.

Любопитен бе другият избор – за председател на РС-Велики Преслав, в който се състезаваха съдия и следовател. А в последвалия дебат кадровици прибегнаха до неприличен език, което прозвуча смущаващо.

Кандидатите бяха Дияна Петрова, която от 2008 г. е съдия във Велики Преслав, в момента и.ф. председател. И Росица Томова от следствения отдел на ОП-Шумен, която е следовател от 2009 г., а преди това е била дознател.

В момента във Велики Преслав работят двама съдии.

Самата Томова, запитана от кадровици кои са мотивите й да се кандидатира за поста обяви, че иска да е съдия и това можело да стане по-лесно в конкурс за администтративен ръководител.

Драгомир Кояджиков от ВСС подкрепи именно нейната кандидатура. Олка Керелска опонира: „Ако бъде избрана следователката, значи изборът е бил предизвестен!“ Тук Кояджиков обяви: „Госпожа Керелска да не кажа какво направи на метеното. Изведнъж се правят някакви внушения, които категорично отричам!“ Керелска прикани: „Прецизирайте езика си, използвате език, който е недопустим!“. „Недопустим е вашият!“, не се даде Кояджиков.

При гласуването с 9 на 2 бе избрана съдия Дияна Петрова. Следовател Томова бе подкрепена само от Кояджиков и Даниела Марчева.“Кое е предизвестеното сега, кажи?!“, реагира Кояджиков към Керелска. И обобщи, че казаното от нея било „много нахално“.

About De Fakto

Проверете също

КС „отмени“ текстове от Изборния кодекс: Всички партии имат достъп до изходния код на машините за гласуване, обяви съдът

   Конституционният съд обяви за противоконституционни част от текстовете в Изборния кодекс. Съдът се произнесе  …

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.