Последни новини
Home / Законът / Пулев без лиценз до 23 септември, щатска комисия го праща на обучителен курс за сексуални посегателства

Пулев без лиценз до 23 септември, щатска комисия го праща на обучителен курс за сексуални посегателства

Defakto.bg

Спортната   комисия на щата Калифорния отне лиценза на Пулев за срока до 23 септември. Наред с това  задължи Пулев  да посещава обучителен курс за сексуалните посегателства и да плати 2500 долара глоба.  Комисията ще разгледа допълнително случая на следващото си заседание на 22 юли, а ако тогава Пулев представи доказателства, че е посещавал курс, наказанието ще бъде намалено.

Ако обаче откаже да посещава курс, отнемането на лиценза ще стане за  12 месеца, а о глобата ще бъде увеличена с още 2500 долара. При евентуално ново подобно нарушение, наказанието става доживотно.  То важи за цялата територия на САЩ, а дори да кандидатства за лиценз за друг щат, Пулев първо трябва да мине през комисията на Калифорния.

Отделно остава съдебният иск на Дженифър Равало срещу българина за $600 000, като все още не е ясно кога ще е делото, съобщава в. Сега.   Американката обвини боксьора в сексуален тормоз и иска 600 000 долара обезщетение.  На изслушването той признал, че е помолил Дженифър Равало да изтрие записа с целувката, като се позова на това, че има приятелка и „това не е ок за мен“, пише вестникът.

„Извинявам се на Джени сега, защото сега я виждам отново. Не смятам, че трябва да се разплача, за да изглежда по-искрено. Извинявам се и на хората, които видяха тази целувка на видеото“,  е заявил Пулев.

Адвокатката на репортерката – Глория Олред е подчертала, че Дженифър Равало не е искала да бъде целувана в нито един момент. „Да те целуне против волята ти изпотен, окървавен спортист не е приятно“, били думите й.  Олред е цитирала и последвали изказвания на Пулев, в които той казва, че съжалява, и че ако можел да върне времето назад никога не би направил това. Но подчерта, че това не го извинява за стореното, защото нейната клиентка „не е щастлива от случая“.

Тя се е възмутила  и от факта, че по-малкият брат – Тервел Пулев, разпространи видео от партито след мача на Пулев, на което се вижда как репортерката седи в скута на мъж, както и от последвалите внушения, че тя е имала неморално държание. „Това е отвратително“, възкликва тя.

Пред  bTV Пулев заяви, че по време на изслушването, той и близките му са спестили доста подробности за държанието на Кралицата на голото суши във въпросната вечер. Заяви, че  тя не е отговаряла на основни въпроси на членовете на Комисията по съвет на адвокатката й.

Кубрат Пулев трябва да мълчи, готвят му бавно, точно и методично сериозна съдебна битка, предупреди в интервю скоро след злополучната целувка адвокат Ивайло Дерменджиев. Той е  в  списъка с арбитри на Международния спортен арбитражен съд (CAS) в Лозана, Швейцария и др. Юристът определи като грешка разпространението на кадри, на които се вижда  свободното поведение на Джени Суши в компанията на Пулев.  На езика на правото това означава,  че са разпространени  лични данни, на лични кадри на човек, който не е дал изричното си съгласие за това, посочи  адвокатът.

“  Мисля, че Джени Суши и нейната адвокатка много бавно, точно и методично се подготвят за съдебна битка и едва ли ще се поколебаят поетапно да използват всеки детайл“,  заяви  Дерменждиев.

Междувременно се разбра, че комисия на щата Калифорния е отхвърлила жалбата на румънеца Богдан Дину срещу  Кубрат Пулев. В нея се твърдеше, че Дину е бил нокаутиран след нечисти удари и  неговият щаб претендираше  резултатът от  срещата да бъде анулиран, а  двубоят  – ивваден от боксовата статистика.  Според  Атлетическата комисия обаче,   няма достатъчно основания да се анулира резултатът от тази среща и крайният изход от нея остава в сила.  Така Пулев остава с 27 победи и една загуба в професионалната си кариера.

About De Fakto

Проверете също

Омбудсманът Ковачева с инструкция как хората да си потърсят правата за липсата на ток и повреда на уреди

 Във връзка с многобройните запитвания на граждани от цялата страна, пострадали от липсата на ток …

Делото за касиране на изборите за кмет на София – отложено, следващият тур през януари догодина

Състав на АССГ отложи заседание по делото, заведено от кандидата за кмет на столицата  Ваня …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.