Последни новини
Home / Законът / Десислава Иванчева завежда дело срещу в. “Уикенд” за клевета

Десислава Иванчева завежда дело срещу в. “Уикенд” за клевета

Defakto.bg

Не съм бягала от “домашния арест”, атакуват ме навръх изборите, посочва в отворено писмо бившият кмет на “Младост”

Факсимиле от разрешението на съдия Иво Хинов, което позволява на Иванчева да напусне дома си на 10 май от 12.00 – 18.00 ч. и на 13 май от 09 -14.00 ч., за да посети зъболекар в столицата, на ул. Граф Игнатиев №21

Десислава Иванчева внася иск за клевета срещу в. “Уикенд”. За това информира самата тя в отворено писмо, адресирано до изданието и до ЦИК и препратено на медиите.

Поводът е публикация в последния брой на “Уикенд”, „Иванчева избяга от домашния арест”, с твърдения, че „Скандалната кметица на „Младост” наруши мярката си за неотклонение”.

“Поласкана съм от вниманието, което ми оказвате, което си обяснявам с предстоящите избори, за които бях издигната за независим кандидат. И което видимо притеснява вашите господари, предвид голямата обществена подкрепа, която получава кандидатурата ми”, заявява Десислава Иванчева в писмото до “Уикенд” и главния му редактор Мартин Радославов.

Категорична е – завежда иск срещу тях за “гнусните клевети по мой адрес”.

От 8 май с окончателно определение на апелативния специализиран съд Десислава Иванчева и Биляна Петтрова отново са с мярка за неотклонение “домашен арест”. А от април кметът на “Младост” бе регистрирана от ЦИК като независим кандидат за евродепутат за вота на 26 май.

За конкретната случка и обвиненията на “Уикенд” Иванчева обяснява следното.

В публикацията на две страници,  придружена със снимки, се твърди, че в понеделник (13 май) по обяд тя е била засечена на “тайна среща” в „сърцето“ на София – безистена на улица „Граф Игнатиев“. Както и че проверка показала, че Иванчева не е имала разрешение да напуска дома си, както изисква изпълнението на “домашния арест”.

Отговорът на кметицата:
“Всъщност снимките са направени на входа на сградата на посочената улица (“Граф Игнатиев”), в която се намира стоматологичният кабинет, който ми се налага да посещавам….
След тази откровена лъжа е направено и внушението, че трябва да бъда върната в ареста, защото не съм имала разрешение да напускам дома си. Затова прилагам разрешението за посещение на стоматолог, именно в съответният ден и час, в който са направени снимките от вашите „папараци”.  С останалите документи ще се запознаете по установения от закона ред”, обещава тя.

И завършва писмото си:”Без уважение: Десислава Иванчева”

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата отново поиска заличаване на „Български национален съюз Еделвайс”

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе жалба срещу отказа на  Софийски градски съд да прекрати регистрацията …

И на първо, и на второ четене: Депутатите дадоха служебни паспорти на членовете на ВСС

Шофьорските книжки с изтичащ срок ще се подновяват за 3 дни, но от 1 септември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.