Последни новини
Home / Законът / Десислава Иванчева завежда дело срещу в. “Уикенд” за клевета

Десислава Иванчева завежда дело срещу в. “Уикенд” за клевета

Defakto.bg

Не съм бягала от “домашния арест”, атакуват ме навръх изборите, посочва в отворено писмо бившият кмет на “Младост”

Факсимиле от разрешението на съдия Иво Хинов, което позволява на Иванчева да напусне дома си на 10 май от 12.00 – 18.00 ч. и на 13 май от 09 -14.00 ч., за да посети зъболекар в столицата, на ул. Граф Игнатиев №21

Десислава Иванчева внася иск за клевета срещу в. “Уикенд”. За това информира самата тя в отворено писмо, адресирано до изданието и до ЦИК и препратено на медиите.

Поводът е публикация в последния брой на “Уикенд”, „Иванчева избяга от домашния арест”, с твърдения, че „Скандалната кметица на „Младост” наруши мярката си за неотклонение”.

“Поласкана съм от вниманието, което ми оказвате, което си обяснявам с предстоящите избори, за които бях издигната за независим кандидат. И което видимо притеснява вашите господари, предвид голямата обществена подкрепа, която получава кандидатурата ми”, заявява Десислава Иванчева в писмото до “Уикенд” и главния му редактор Мартин Радославов.

Категорична е – завежда иск срещу тях за “гнусните клевети по мой адрес”.

От 8 май с окончателно определение на апелативния специализиран съд Десислава Иванчева и Биляна Петтрова отново са с мярка за неотклонение “домашен арест”. А от април кметът на “Младост” бе регистрирана от ЦИК като независим кандидат за евродепутат за вота на 26 май.

За конкретната случка и обвиненията на “Уикенд” Иванчева обяснява следното.

В публикацията на две страници,  придружена със снимки, се твърди, че в понеделник (13 май) по обяд тя е била засечена на “тайна среща” в „сърцето“ на София – безистена на улица „Граф Игнатиев“. Както и че проверка показала, че Иванчева не е имала разрешение да напуска дома си, както изисква изпълнението на “домашния арест”.

Отговорът на кметицата:
“Всъщност снимките са направени на входа на сградата на посочената улица (“Граф Игнатиев”), в която се намира стоматологичният кабинет, който ми се налага да посещавам….
След тази откровена лъжа е направено и внушението, че трябва да бъда върната в ареста, защото не съм имала разрешение да напускам дома си. Затова прилагам разрешението за посещение на стоматолог, именно в съответният ден и час, в който са направени снимките от вашите „папараци”.  С останалите документи ще се запознаете по установения от закона ред”, обещава тя.

И завършва писмото си:”Без уважение: Десислава Иванчева”

About De Fakto

Проверете също

Здравка Калайджиева: Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд

„Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд. Това е абсурдно и …

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.