Последни новини
Home / Законът / Десислава Иванчева завежда дело срещу в. „Уикенд“ за клевета

Десислава Иванчева завежда дело срещу в. „Уикенд“ за клевета

Defakto.bg

Не съм бягала от „домашния арест“, атакуват ме навръх изборите, посочва в отворено писмо бившият кмет на „Младост“

Факсимиле от разрешението на съдия Иво Хинов, което позволява на Иванчева да напусне дома си на 10 май от 12.00 – 18.00 ч. и на 13 май от 09 -14.00 ч., за да посети зъболекар в столицата, на ул. Граф Игнатиев №21

Десислава Иванчева внася иск за клевета срещу в. „Уикенд“. За това информира самата тя в отворено писмо, адресирано до изданието и до ЦИК и препратено на медиите.

Поводът е публикация в последния брой на „Уикенд“, „Иванчева избяга от домашния арест”, с твърдения, че „Скандалната кметица на „Младост” наруши мярката си за неотклонение”.

„Поласкана съм от вниманието, което ми оказвате, което си обяснявам с предстоящите избори, за които бях издигната за независим кандидат. И което видимо притеснява вашите господари, предвид голямата обществена подкрепа, която получава кандидатурата ми“, заявява Десислава Иванчева в писмото до „Уикенд“ и главния му редактор Мартин Радославов.

Категорична е – завежда иск срещу тях за „гнусните клевети по мой адрес“.

От 8 май с окончателно определение на апелативния специализиран съд Десислава Иванчева и Биляна Петтрова отново са с мярка за неотклонение „домашен арест“. А от април кметът на „Младост“ бе регистрирана от ЦИК като независим кандидат за евродепутат за вота на 26 май.

За конкретната случка и обвиненията на „Уикенд“ Иванчева обяснява следното.

В публикацията на две страници,  придружена със снимки, се твърди, че в понеделник (13 май) по обяд тя е била засечена на „тайна среща“ в „сърцето“ на София – безистена на улица „Граф Игнатиев“. Както и че проверка показала, че Иванчева не е имала разрешение да напуска дома си, както изисква изпълнението на „домашния арест“.

Отговорът на кметицата:
„Всъщност снимките са направени на входа на сградата на посочената улица („Граф Игнатиев“), в която се намира стоматологичният кабинет, който ми се налага да посещавам….
След тази откровена лъжа е направено и внушението, че трябва да бъда върната в ареста, защото не съм имала разрешение да напускам дома си. Затова прилагам разрешението за посещение на стоматолог, именно в съответният ден и час, в който са направени снимките от вашите „папараци”.  С останалите документи ще се запознаете по установения от закона ред“, обещава тя.

И завършва писмото си:“Без уважение: Десислава Иванчева“

About De Fakto

Проверете също

КС „отмени“ текстове от Изборния кодекс: Всички партии имат достъп до изходния код на машините за гласуване, обяви съдът

   Конституционният съд обяви за противоконституционни част от текстовете в Изборния кодекс. Съдът се произнесе  …

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.