Последни новини
Home / Законът / Сигнал от Десислава Иванчева: Съдебен заседател, който ме осъди, е и член на РИК, гарант на вота за мен!

Сигнал от Десислава Иванчева: Съдебен заседател, който ме осъди, е и член на РИК, гарант на вота за мен!

Defakto.bg

Един и същи човек – Мария Праматарова-Щуркова, е съвместила качествата на съдебен заседател и на член на Районна избирателна комисия по отношение на Десислава Иванчева.

За това сигнализира кметицата на “Младост”.

Мария Праматарова е била член на състава на специализирания съд, признал на 15 април Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров за виновни за искан подкуп от 187 500 евро. Същият този човек влиза и в състава на 23 РИК, към който е община “Младост”. И ще е гарант за законност и справедливост на вота за Европейски парламент, в който Иванчева участва като независим кандидат, издигнат от гражданска инициатива.

Десислава Иванчева

“Днес гласувахме със свито сърце, защото снощи разкрихме поредното посегателство върху правосъдието и изборния процес, този път в уникално съчетание. Имаме скандална новина, която е наше разкритие от снощи. Лицето Мария Праматарова, се е заело сериозно с моя живот – определя, като съдебен заседател дали сме виновни или невинни, освен това влияе и на кандидатурата ми за кандидат на Европейски парламент като член на РИК 23. И това ако не е конфликт на интереси и съответните институции не се самосезират, произвола в държавата ни става безграничен.
Питам съответните институции – съдебна и изборна – няма ли в България хора, та се налага едни и същи лица да окупират всички институции. За какво разделение на властите говорим, има ли такова или държавата ни е проядена от зависимости и има един команден център?
Знае ли някоя отговорна институция, че Мария Праматарова – Щуркова, докато е била съдебен заседател по нашето дело, е предложена и избрана за член на Районната избирателна комисия и от началото на април до настоящия момент участва в две функции – като съдебен заседател и член на комисията. Това поредния послушен човек ли е, който ще свърши поредната поръчка?
Какво се случва в тази държава? След разкритията в медиите за евентуален конфликт на интереси между зам.-главния прокурор Иван Гешев и основния свидетел по нашето дело Александър Ваклин, сега се вижда и, че един от членовете на състава, който е равен със съдията, е в конфликт на интереси. Основателни са съмненията, че гласувайки “правилната” присъда този заседател е получил “бонус” да бъде избран в РИК”, заявява Десислава Иванчева в профила си във фейсбук.

About De Fakto

Проверете също

“Боец” сезира институциите да оспорят пред КС заличаването на депутати и заместването им с други

Гражданско сдружение “Боец” сезира върховните съдилища, главния прокурор, парламента и президента да оспорят пред Конституционния …

Избирателният подход на прокуратурата по избори

Иван Брегов,  Институт за пазарна икономика Купуването и продаването на гласове е престъпление. Този принцип, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.