Последни новини
Home / Законът / Сигнал от Десислава Иванчева: Съдебен заседател, който ме осъди, е и член на РИК, гарант на вота за мен!

Сигнал от Десислава Иванчева: Съдебен заседател, който ме осъди, е и член на РИК, гарант на вота за мен!

Defakto.bg

Един и същи човек – Мария Праматарова-Щуркова, е съвместила качествата на съдебен заседател и на член на Районна избирателна комисия по отношение на Десислава Иванчева.

За това сигнализира кметицата на „Младост“.

Мария Праматарова е била член на състава на специализирания съд, признал на 15 април Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров за виновни за искан подкуп от 187 500 евро. Същият този човек влиза и в състава на 23 РИК, към който е община „Младост“. И ще е гарант за законност и справедливост на вота за Европейски парламент, в който Иванчева участва като независим кандидат, издигнат от гражданска инициатива.

Десислава Иванчева

„Днес гласувахме със свито сърце, защото снощи разкрихме поредното посегателство върху правосъдието и изборния процес, този път в уникално съчетание. Имаме скандална новина, която е наше разкритие от снощи. Лицето Мария Праматарова, се е заело сериозно с моя живот – определя, като съдебен заседател дали сме виновни или невинни, освен това влияе и на кандидатурата ми за кандидат на Европейски парламент като член на РИК 23. И това ако не е конфликт на интереси и съответните институции не се самосезират, произвола в държавата ни става безграничен.
Питам съответните институции – съдебна и изборна – няма ли в България хора, та се налага едни и същи лица да окупират всички институции. За какво разделение на властите говорим, има ли такова или държавата ни е проядена от зависимости и има един команден център?
Знае ли някоя отговорна институция, че Мария Праматарова – Щуркова, докато е била съдебен заседател по нашето дело, е предложена и избрана за член на Районната избирателна комисия и от началото на април до настоящия момент участва в две функции – като съдебен заседател и член на комисията. Това поредния послушен човек ли е, който ще свърши поредната поръчка?
Какво се случва в тази държава? След разкритията в медиите за евентуален конфликт на интереси между зам.-главния прокурор Иван Гешев и основния свидетел по нашето дело Александър Ваклин, сега се вижда и, че един от членовете на състава, който е равен със съдията, е в конфликт на интереси. Основателни са съмненията, че гласувайки „правилната“ присъда този заседател е получил „бонус“ да бъде избран в РИК“, заявява Десислава Иванчева в профила си във фейсбук.

About De Fakto

Проверете също

Гешев критикува Зарков за искането до КС срещу тоталния адм. контрол на прокуратурата над изпълнителната власт

След закриване на спецправосъдието, наркотици заляха улиците, а дрогирани шофьори убиват децата ни, казва главният …

Адв. Михаил Екимджиев: Скандално Конституционният съд  даде пожизнен мандат на съдебната номенклатура

Когато парламентът е неспособен да  излъчва свои  представители в държавни органи, президентът да поема временно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.