Последни новини
Home / Законът / Обвинителите от Софийската апелативна прокуратура искат Албена Вутова за шеф

Обвинителите от Софийската апелативна прокуратура искат Албена Вутова за шеф

Defakto.bg

Отхвърлената веднъж от мнозинството във ВСС за втори мандат Албена Вутова печели подкрепата на колегите си от Софийската апелативна прокуратура.

В становище до Прокурорската колегия на ВСС, публикувано днес, обвинителите заявяват, че Албена Вутова не само отговаря в пълна степен на законовите изисквания за административен ръководител на апелативната прокуратура, но и през годините неизменно се е доказала като успешен ръководител.

Подкрепата идва в рамкия на втория поред конкурс за шеф на Софийската апелативна прокуратура, най-голямата в страната. Конкуренти в него са досегашният ръководител Вутова и районният прокурор на София Радослав Димов.

В първия конкурс Албена Вутова бе единствен претендент за поста, за втори мандат. Но през януари тази година с 4 на 5 Прокурорската колегия отказа да я назначи. Като мотив на мнозинството бе изтъкнато, че Вутова нямала новаторски идеи и лично ангажиране. Сотир Цацаров и бившият зам.-апелативен прокурор на София Йордан Стоев не бяха на това заседание.

„Прз мандата й като административен ръководител се изградиха много добри колегиални отношения не само между магистратите, но и между магистратите и съдебните служители, както и между самите служители. Утвърди се ефективното взаимодействие с останалите звена на прокуратурата и се повиши значително качеството на контролно-ревизионната дейност. Установи се подходяща атмосфера и съответни условия за работа“, пишат сега прокурорите на ВСС.

И още: „Ефективното правосъдие се основава преди всичко върху качествен и квалифициран човешки ресурс. Затова и всеки един избор на административен ръководител следва да се провежда по начин, даващ възможност за подбор на най-качествения и най-подходящия за съответното звено на съдебната система. Вярваме, че ще изпълните вашите задължения и ще осигурите такъв избор за административен ръководител на Апелативна прокуратура-София“.

About De Fakto

Проверете също

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение …

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.