Последни новини
Home / Законът / Двудневен семинар в Пловдив срещу радикализацията и насилствения екстремизъм в затворите

Двудневен семинар в Пловдив срещу радикализацията и насилствения екстремизъм в затворите

Defakto.bg

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ главен комисар Васил Миладинов ще открият в Пловдив двудневен международен семинар, посветен на противодействието на радикализацията в местата за лишаване от свобода и пробационните служби.

Семинарът, който ще се проведе в хотел „Империал“, започва на 5 юни 2019 г. /сряда/ в 9.30 ч.  Домакин на форума “Разнообразни подходи за превенция и противодействие на радикализацията и насилствения екстремизъм в затворническите и пробационните служби – предизвикателства и перспективи” е  ГДИН.

В събитието ще вземат участие представители от Съвета на Европа,  Министерство на правосъдието на Италия, Министерство на правосъдието на Белгия, Министерство на вътрешните работи на България, Международната асоциация на корекционните служби (ICPA), Европейската конфедерация по пробация (CEP), Мрежата за повишаване на осведомеността по въпросите на радикализацията към Европейската Комисия (RAN), експерти от Норвегия, Швеция, Белгия, Полша, Холандия, Португалия, Тунис, Център за изследване на демокрацията, както и представители на местната власт, магистрати, представители на ГДИН и служители от затвора и пробационната служба в Пловдив.

Фокусът на международния семинар ще бъде насочен към споделяне на знания и опит за различните подходи за превенция и противодействие на радикализацията, насилствения екстремизъм в местата за лишаване от свобода и пробацията, ролята на персонала, предизвикателствата и перспективите, международната правна рамка и връзката между управлението на радикализирани лица и подхода към правата на човека. За целта ще бъдат представени и реални случаи от практиката.

Събитието се организира в рамките на проект TRAin TRAINING (Трансфер на обучителни подходи в радикализацията), финансиран по програма „Правосъдие“ на Европейския съюз (2014-2020), прилагана в сътрудничество с Министерство на правосъдието на Италия и Института за обучение на магистрати на Белгия (IGO), съобщава пресцентърът на МП.

About De Fakto

Проверете също

Лиляна Деянова търси нови защитници, адвокати не искат да се явяват пред специализираните съдилища

Разпоредителното заседание по делото срещу Лиляна Деянова, нейния съдружник Мартин Димитров, брат й Александър Деянов …

Последно: Четирима съдии ще правят анализ на спецправосъдието. Но имат въпроси към ВСС

Съдийската колегия намали състава на комисията, която трябва да анализира работатта на специализираното правосъдие, откакто …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.