Последни новини
Home / Законът / Двудневен семинар в Пловдив срещу радикализацията и насилствения екстремизъм в затворите

Двудневен семинар в Пловдив срещу радикализацията и насилствения екстремизъм в затворите

Defakto.bg

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ главен комисар Васил Миладинов ще открият в Пловдив двудневен международен семинар, посветен на противодействието на радикализацията в местата за лишаване от свобода и пробационните служби.

Семинарът, който ще се проведе в хотел „Империал“, започва на 5 юни 2019 г. /сряда/ в 9.30 ч.  Домакин на форума “Разнообразни подходи за превенция и противодействие на радикализацията и насилствения екстремизъм в затворническите и пробационните служби – предизвикателства и перспективи” е  ГДИН.

В събитието ще вземат участие представители от Съвета на Европа,  Министерство на правосъдието на Италия, Министерство на правосъдието на Белгия, Министерство на вътрешните работи на България, Международната асоциация на корекционните служби (ICPA), Европейската конфедерация по пробация (CEP), Мрежата за повишаване на осведомеността по въпросите на радикализацията към Европейската Комисия (RAN), експерти от Норвегия, Швеция, Белгия, Полша, Холандия, Португалия, Тунис, Център за изследване на демокрацията, както и представители на местната власт, магистрати, представители на ГДИН и служители от затвора и пробационната служба в Пловдив.

Фокусът на международния семинар ще бъде насочен към споделяне на знания и опит за различните подходи за превенция и противодействие на радикализацията, насилствения екстремизъм в местата за лишаване от свобода и пробацията, ролята на персонала, предизвикателствата и перспективите, международната правна рамка и връзката между управлението на радикализирани лица и подхода към правата на човека. За целта ще бъдат представени и реални случаи от практиката.

Събитието се организира в рамките на проект TRAin TRAINING (Трансфер на обучителни подходи в радикализацията), финансиран по програма „Правосъдие“ на Европейския съюз (2014-2020), прилагана в сътрудничество с Министерство на правосъдието на Италия и Института за обучение на магистрати на Белгия (IGO), съобщава пресцентърът на МП.

About De Fakto

Проверете също

Намаляват броя на командированите магистрати и срока на стажа в европейските институции

Официално Галина Захарова е единствен  кандидат за шеф на ВКС, обяви Боян Магдалинчев в края …

Янаки Стоилов: Решението на КС за гражданството на К.Петков, няма да засегне актовете на служебното правителство

Решението на Конституционния съд, с което назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката беше …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.