Последни новини
Home / Без категория / Почина бившият зам.министър на правосъдието Маргарит Ганев

Почина бившият зам.министър на правосъдието Маргарит Ганев

Defakto.bg

След боледуване почина доц. д-р Маргарит Ганев, заместник-министър на правосъдието в периода 2004-2007 г., съобщиха негови близки приятели.

Ганев е роден през 1959 година в град Попово. От 1991 година е доктор по международно право. Беше преподавател в различни университети.  Главен секретар на Българската асоциация по международно право от 1994 година. Член на Постоянния арбитражен съд в Хага от 2004 година. Заместник-министър на правосъдието в периода 2004-2007 година. Подаде оставка, когато бе номиниран за съдия в Европейския съд по правата на човека.
Бе заместник-председател на Великия Братски Съд (1997-2001 година) и председател на Великата Правна Комисия (2001-2003 година) на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България.
Съдружник в търговското дружество за консултации и специализирани проучвания „Квид Юрис Консулт”.

През 2007 г.  Ганев беше ангажиран с казуса на българските медицински сестри в Либия. Въпреки трудностите,  той успя да се срещне с тях в затвора „Джудейда“ в Триполи.

Колеги и приятели могат да кажат последно сбогом на  Маргарит Ганев  в сряда в 12, 30 ч. на Централните Софийски гробища в обредната зала.

Де Факто поднася съболезнования на близките и  семейството му. Поклон пред паметта му!

About De Fakto

Проверете също

Служебният кабинет пита КС: Може ли правосъдният министър да иска предсрочно освобождаване на “тримата големи” в Темида

Янаси Стоилов се надява новият министър да поддържи другото искане – срещу отказа на ВСС …

Съдът, окончателно: Проф. Асена Сербезова не е извършила престъпление, предупрежденията й са били в интерес на обществото

Обвинението срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова е изначално несъставомерно, тя не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.