Последни новини
Home / Законът / САК обяви конкурс за участие на адвокати в международно състезание по ораторско майсторство на френски език

САК обяви конкурс за участие на адвокати в международно състезание по ораторско майсторство на френски език

Defakto.bg

Софийска адвокатска колегия обявява конкурс и набира участници в конкурс по ораторско майсторство на френски език, организиран от Международния съюз на адвокатските колегии с обща правна традиция (СИБ) за млади адвокати на колегиите, членове на СИБ. Поради успешно сътрудничество със СИБ, САК, която не е член на Съюза е поканена да изпрати представител.

Конкурсът се провежда ежегодно, като финалният етап е в началото на месец декември по време на годишния конгрес на СИБ. Тази година конгресът се провежда между 3 – 7 декември в столицата на ЧАД, Нджамена. Разходите по пътуване и престой на петимата избрани финалисти се поемат от Международната организация на франкофонските държави (ОИФ).

В конкурса могат да участват млади адвокати, вписани в САК, ненавършили 35 години към 31 декември 2019 г. Конкурсът се провежда изцяло на френски език в три етапа.

САК участва в избора на български представител в конкурса, като следва да изпрати на СИБ името на българския участник в срок най – късно до 15 юли 2019 г.

На избраните участници от адвокатските колегии се изпраща тема за развиване писмено на френски език, като развитият писмено материал следва да може да бъде изложен устно в рамките на 10 минути. Писменият материал на участниците следва да бъде представен на организационния кометит към СИБ най – късно в срок до 13 септември 2019 г. Кандидатите следва да се представят освен с текста и с кратък автобиографичен видео материал, дълъг не повече от 3 минути.

Жури, съставено от членове на СИБ и представител на ОИФ определя въз основа на представените писмени и видео материали петимата финалисти, които ще участват в третия етап на конкурса през месец декември. Крайният срок за произнасяне на журито е 16 септември 2019 г.

Първите трима класирани млади колеги получават награди от адвокатската колегия – домакин на Конгреса, от представителя на ОИФ и от представител на СИБ.

Желаещите да участват могат да намерят повече информация на сайта на САК и на сайта на Клуба на адвокатите франкофони, като при желание за участие следва да изпратят мотивационно писмо на френски и български език с автобиография на български до САК на ел. поща: [email protected] и на [email protected]

 

About De Fakto

Проверете също

Проект: Министерство на правосъдието предлага съдебна защита при издаването на европейска заповед за арест (ЕЗА)

  Министерство на правосъдието предлага въвеждането на ефективна съдебна защита при издаването на европейска заповед …

Заместник-министър Емил Дечев откри нов арест и пробационна служба в Благоевград

„Откриването  на новия арест и пробационна служба в Благоевград потвърждава стремежа на българската държава и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.