Последни новини
Home / Законът / СГС постанови 10-годишна ефективна присъда на опасен рецидивист за грабеж и телесни повреди

СГС постанови 10-годишна ефективна присъда на опасен рецидивист за грабеж и телесни повреди

Defakto.bg

Софийски градски съд е постановил  постанови 10-годишна осъдителна присъда за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив и придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия, съобщи  държавното обвинение.

На 10.04.2019 г. Софийска градска прокуратура е предала на съд Борис Л., с обвинение, че на 20.10.2018г. в гр. София , ж.к.„Гевгелийски“  в близост до един от изходите на метростанция „Вардар“ , е  отнел чужди движими вещи – калъф за документи на стойност 0,50 лева, съдържащ лични документи и 2 броя карти за МГТ, от владението на пострадалия, с цел противозаконно да ги присвои, като е употребил  за това сила – нанесъл му множество удари, в резултата на което му причинил две средни телесни повреди, изразяващи са в счупване на черепа и контузия на мозъка.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е деецът е бил многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер, посочва прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че извършителят нападнал случайно преминаващ 86 – годишен гражданин и след като му нанесъл няколко удара с тесла по главата, отнел калъф за документи.  Противно на очакванията му в него обаче липсвали пари.

Заради тежестта на извършеното престъпление и изключително обремененото съдебно минало на дееца, в хода на съдебното производството прокурор при СГП е поискал да му бъде наложено максималното предвидено в закона за това престъпление наказание  – 15 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Поради това, след като съдът е уважил предложеното от прокурора наказание, и е приложил редукцията, предвидена в закона, е постановил 10-годишна осъдителна присъда.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.