Последни новини
Home / Законът / СГС постанови 10-годишна ефективна присъда на опасен рецидивист за грабеж и телесни повреди

СГС постанови 10-годишна ефективна присъда на опасен рецидивист за грабеж и телесни повреди

Defakto.bg

Софийски градски съд е постановил  постанови 10-годишна осъдителна присъда за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив и придружен с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия, съобщи  държавното обвинение.

На 10.04.2019 г. Софийска градска прокуратура е предала на съд Борис Л., с обвинение, че на 20.10.2018г. в гр. София , ж.к.„Гевгелийски“  в близост до един от изходите на метростанция „Вардар“ , е  отнел чужди движими вещи – калъф за документи на стойност 0,50 лева, съдържащ лични документи и 2 броя карти за МГТ, от владението на пострадалия, с цел противозаконно да ги присвои, като е употребил  за това сила – нанесъл му множество удари, в резултата на което му причинил две средни телесни повреди, изразяващи са в счупване на черепа и контузия на мозъка.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е деецът е бил многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер, посочва прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че извършителят нападнал случайно преминаващ 86 – годишен гражданин и след като му нанесъл няколко удара с тесла по главата, отнел калъф за документи.  Противно на очакванията му в него обаче липсвали пари.

Заради тежестта на извършеното престъпление и изключително обремененото съдебно минало на дееца, в хода на съдебното производството прокурор при СГП е поискал да му бъде наложено максималното предвидено в закона за това престъпление наказание  – 15 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Поради това, след като съдът е уважил предложеното от прокурора наказание, и е приложил редукцията, предвидена в закона, е постановил 10-годишна осъдителна присъда.

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.