Последни новини
Home / Законът / Кадровик иска ведомствен апартамент, ВСС му „разреши“ да остане на хотел

Кадровик иска ведомствен апартамент, ВСС му „разреши“ да остане на хотел

Defakto.bg

Членът на Прокурорската колегия на ВСС Георги Кузманов (от Бургас) е внесъл заявление да бъде настанен във ведомствен апартамент, тъй като няма свое жилище в София. Това бе докладвано пред Пленума на ВСС днес.

Георги Кузманов

Стана ясно и че Кузманов е поискал един от двата апартамента, предоставени от областния управител на ВСС миналата година. Едното жилище е в центъра на София на бул. „Патриарх Евтимий“, второто – в „Дървеница“.

Разбра се и трето – в момента, а явно от самото начало на мандата, Кузманов живее на хотел. В същото време от края на 2017 г. има решение на Пленума на ВСС кадровиците и членовете на КАК, които не са от София и не са ведомствено настанени, да бъдат на свободен наем – до 1000 лева на месец, заплащан от съвета. Тогава се водеше спор именно дали да не останат на хотел. А впоследствие, след активна кампания срещу Атанаска Дишева, драстично бяха променени правилата за ведомствените наематели.

Проблемът с Кузманов обаче се оказа друг – по правилата за настаняване на ведомствените наематели това може да става само в жилища годни за обитаване. А поискания апартамент – не беше казано кой точно от двата – се ремонтирал. Де факто вече писа за тези ремонти – за реконструкцията на жилището на бул. „Патриарх Евтимий“ бяха гласувани 32 000 лева. Малко над тази сума ще излезе ремонтът в „Дървеница“, но той бе одобрен съвсем наскоро.

А по предложение на бюджетната комисия, докладвано от Боян Магдалинчев, Пленумът на ВСС днес „даде съгласие за удължаване на престоя в хотел на членовете на ВСС до настаняването им в жилища, годни за обитаване“. Колко са тези членове на ВСС също не стана ясно.

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши иска „собствени“ следователи по делата и достъп до националните база данни за престъпността

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя в четвъртък  за спешно преразглеждане на законодателството, уреждащо …

На първа инстанция: Осъдиха на 20 години „лишаване от свобода“ жена, опитала да убие 3-месечното си момченце

Окръжен съд – София е наложил 20 години „лишаване от свобода на М.Б. (на 21 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.