Последни новини
Home / Законът / Данаил Кирилов маха шефа на затворите Васил Миладинов

Данаил Кирилов маха шефа на затворите Васил Миладинов

Defakto.bg

Правосъдният министър Данаил Кирилов освобождава главния директор на затворите Васил Миладинов. Това потвърди самият Кирилов пред журналисти днес, но без подробности.

На конкретен въпрос на бТВ за освобождаването на Миладинов, отговорът на министъра е: „Изпреварвате събитията, ще се случи след 3 часа“. Защо и с какви мотиви ще стане махането на шефа на затворите – не е известно.

Самият главен комисар Васил Миладинов е в болнични.

Той бе назначен начело на Главната дирекция за изпълнение на наказанията през 2018 г. след скандалното бягство на въоръжените Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.

В края на миналата година внесени от депутати от ГЕРБ добавки  в Закона за изпълнение на наказанията изрично записаха основанията за прекратяване на правомощията на главния директор на ГДИН. Сред тях са придоливане на право на пенсия по специалния ред (за служителите от ГДИН – навършване на 52 г.и 10 месеца и общо 27 г. осигурителен стаж), както и вече упражнено право на ранно пенсиониране. При наличието на тези предпоставки министърът на правосъдието може да освободи шефа на затворите.

Тогава Де факто предположи, че на прицел е именно главен комисар Васил Миладинов, но тогавашният правосъден министър Цецка Цачева ни увери – не е така и самата тя много държи на назначения от нея главен директор. Наша пповерка пък установи, че специално Миладинов е млад за освобождаване дори и като „специален“ пенсионер.

Но времената се менят, министрите – също.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.