Последни новини
Home / Законът / И синдикат “Охрана” с декларация срещу уволнението на шефа на затворите

И синдикат “Охрана” с декларация срещу уволнението на шефа на затворите

Defakto.bg

Освобождаването на главен комисар Миладинов е безпринципно!

Съпротивата срещу намерението на правосъдния министър Данаил Кирилов да уволни шефа на затворите Васил Миладинов се разширява.

След като служителите на затворите публично поискаха обяснения за тази драстична мярка (мотивите за която остават неизвестни),  а Кирилов ги заплаши, че няма да им увеличи възнагражденията, последва и протест от сдружението “Синдикат Охрана”. Регистрирано в Бургас, то се оглавява от шефа на съдебната охрана в града Петко Чалъков. Преди да оглави главната дирекция за изпълнение на наказанията (ГДИН), Васил Миладинов работеше в Главна дирекция “Охрана” на МП и бе неин зам.-шеф.

А представителите на “Синдикат Охрана” и миналата година участваха в протестите на надзиратели и полицаи за по-достойни условия на труд.

Днес от 14 ч. надзиратели и полицаи отново са на протест пред МС – основно с искания за справедливо заплащане на нощните дежурства. Вестта за уволнението на шефа на затворите дойде след неговото обявяване и явно няма да бъде подмината от протестиращите днес. А, както показа “най-близката” история, те са реална сила. И не търпят “увъртания” от властимащи – министри и други.

Декларацията:

Управителният съвет на СНЦ “Синдикат Охрана” е силно разтревожен отт безпринципния подход към служител от ГДИН, а именно уволнението на главния директор на ГДИН главен комисар Васил Миладинов. 

Считаме, че е недопустимо главен директор на специализирана главна дирекция да бъде уволнен, преди да е извършена служебна проверка, без да има ясни мотиви и без да е получил право на защита и опровержение.

Затворите са най-тежката за управление система в страната и непрекъснато се раоти за отстраняване на възникнали ситуации и проблеми. 

Това уволнение се тълкува от служителите като наказателна мярка спрямо високопоставен държавен служител, който не е изпълнил дадените му “укадзания”?!

Считаме, че мярката “уволнение” спрямо главния директор на ГДИН е прекалено сурова и не кореспондира с българските и европейските норми за наказание.

Председател на УС: Петко Чолаков 

На снимката: Синдикат “Охрана” на протест

 

About De Fakto

Проверете също

Намаляват броя на командированите магистрати и срока на стажа в европейските институции

Официално Галина Захарова е единствен  кандидат за шеф на ВКС, обяви Боян Магдалинчев в края …

Янаки Стоилов: Решението на КС за гражданството на К.Петков, няма да засегне актовете на служебното правителство

Решението на Конституционния съд, с което назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката беше …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.