Последни новини
Home / Законът / Министър Кирилов се видя с протестиращи служители на затворите, спонтанно

Министър Кирилов се видя с протестиращи служители на затворите, спонтанно

Defakto.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ). Неформалната среща бе предложена инцидентно от министър Кирилов след разговор със синдикалисти пред Министерство на правосъдието, съобщиха от МП.

До рандевуто се е стигнало след протеста пред Министерския съвет, след който част от надзирателите са се отправили към Министерството на правосъдието. Както е известно, протестът на синдикатите на служителите на МВР и на затворите бе за увеличчаване на заплащането на нощния труд, което в момента е 25 стотинки на час. След лансираното от Кирилов уволнение на шефа на ГДИН главен комисар Васил Миладинов служителите на затворите настояха и за яснота кое налага неговото освобождаване.

Какво се е случило на срещата днес? От МП информират: „Те (представители на синдиката – б.р.) запознаха лично министъра и неговия заместник проф. Николай Проданов с исканията си за увеличаване на възнаграждението за нощен труд. По време на обсъждането бе достигнато до съгласие конструктивният диалог между ССЗБ и Министерство на правосъдието да продължи“.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.