Последни новини
Home / Законът / Министър Кирилов се видя с протестиращи служители на затворите, спонтанно

Министър Кирилов се видя с протестиращи служители на затворите, спонтанно

Defakto.bg

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ). Неформалната среща бе предложена инцидентно от министър Кирилов след разговор със синдикалисти пред Министерство на правосъдието, съобщиха от МП.

До рандевуто се е стигнало след протеста пред Министерския съвет, след който част от надзирателите са се отправили към Министерството на правосъдието. Както е известно, протестът на синдикатите на служителите на МВР и на затворите бе за увеличчаване на заплащането на нощния труд, което в момента е 25 стотинки на час. След лансираното от Кирилов уволнение на шефа на ГДИН главен комисар Васил Миладинов служителите на затворите настояха и за яснота кое налага неговото освобождаване.

Какво се е случило на срещата днес? От МП информират: “Те (представители на синдиката – б.р.) запознаха лично министъра и неговия заместник проф. Николай Проданов с исканията си за увеличаване на възнаграждението за нощен труд. По време на обсъждането бе достигнато до съгласие конструктивният диалог между ССЗБ и Министерство на правосъдието да продължи”.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.