Последни новини
Home / Законът / До втръсване: ВСС пак остави Петя Крънчева и Мирослава Тодорова без оценки, няма мнозинство

До втръсване: ВСС пак остави Петя Крънчева и Мирослава Тодорова без оценки, няма мнозинство

Defakto.bg

Сюжетът с атестациите на две съдийки от СГС – Петя Крънчева и Мирослава Тодорова започва втръсващо да се повтаря.

При трети опит да бъдат определени периодични оценки за работата им днес, за трети път Съдийската колегия на ВСС не събра мнозинство от 8 “за” и отложи произнасянето си за идния вторник.

С това приликите между двата случая обаче приключват. Казусът “Крънчева” изниква пред колегията заради възражения от съдийкатат, която беше зам.-председател на СГС в екипа “Янева” срещу дадената й първоначална оценка от 91 точки – атестация, в рамките на отличната. Възражението обаче частично е уважено и оценката е вдигната на 93 точки, а на заседание на ВСС Вероника Имова предложи да пишат на Крънчева почти пълен отличен, 98 точки. Понеже делата й били сложни и отнемали много време и усилия.

Сигурното е, че отнемат време – съдия Крънчева десета година не успява да реши на първа инстанция едно от делата срещу Вальо Топлото, а заради подобни “сложности” в крайна сметка по давност бяха погасени обвинения по известния процес за милионите на Майкъл Чорни. Срещу този магистрат има и висящо дисциплинарно дело с ред обвинения, отправени от предишния председател на СГС Калоян Топалов (включително за подправяне на протоколи).

Днес Съдийската колегия постигна резултат 5 на 4 по предложенията Крънчева да бъде оценена с 93 или 98 точки (няма 8 “за”), а предложението да получи 91 точки бе отхвърлено с 1 “за”(Лозан Панов) срещу 8 “против”.

Мирослава Тодорова не е възразявала срещу предложената от КАК оценка от 94 точки в периодична атестация. За част от кадровициге обаче това явно е твърде “високо” оценяване на Тодорова (чийто професионализъм никога не е бил поставян под съмнение, но включително веднъж бе дори уволнена за забавени дела – сравнението с горния случай се натрапва, нали?). Прави впечатление обаче мълчанието, с което оценката на Тодорова вече трети път се отхвърля. Днес гласовете се разделиха 6 на 5 и казсът също е отложен за идния вторник.

 

About De Fakto

Проверете също

Напрежение в адвокатурата за провеждане на общите събрания за избор на делегати в края на април

Висшият адвокатски съвет е поискал от  министъра на здравеопазването  указания за начина на присъствено провеждане …

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.