Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата протестира 20-годишна присъда за убийство на възрастен човек, иска доживотна

Прокуратурата протестира 20-годишна присъда за убийство на възрастен човек, иска доживотна

Defakto.bg

Окръжната прокуратура в Разград е внесла  протест срещу 20-годишна ефективна присъда за извършител на грабеж, придружен с убийството на баща на магистрат, съобщава  пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

34-годишният Владислав Ф., бе осъден вчера за грабеж, придружен с убийството на 75-годишния Николай Д., баща на съдия от Софийски градски съд, бе осъден днес от състав на Разградския окръжен съд на 20 години лишаване от свобода при строг режим.

Представителят на обвинението поиска доживотен затвор без замяна за тежкото криминално престъпление, извършено на 25 декември 2014 г..Прокурорът припомня в  обвинителната си реч, че произнасянето на присъдата от първата съдебна инстанция повече от 4 години след извършване на деянието се дължи на назначените множество експертизи, отсъствието на свидетели от страната и разпита им чрез видеоконферентни връзки, както и на укриването на подсъдимия.  Протестът срещу размера на наложеното наказание с присъдата ще бъде внесен в  Апелативния съд във Варна.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че Владислав отнел от възрастния човек 220 лева и мобилния му телефон.   За да не бъде разкрит, той удушил жертвата си, а тялото изхвърлил в намиращ се близо до град Завет язовир. По сигнал на близките на убития започнало издирване. Тялото му обаче било открито два месеца по-късно – на 22 февруари 2015 год., от рибар, дошъл да лови риба от замръзналия язовир.

За тежкото престъпление е уличен Владислав Ф., който междувременно се укрива в Германия. С европейска заповед за арест на Окръжната прокуратура в Разград Владислав е задържан в Берлин на 24 юни 2015 г. и предаден на българските власти на 21 октомври същата година за провеждане на наказателното преследване.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.