Последни новини
Home / Законът / Петя Крънчева – почти пълен отличник, Мирослава Тодорова – с понижена оценка (допълнена)

Петя Крънчева – почти пълен отличник, Мирослава Тодорова – с понижена оценка (допълнена)

Defakto.bg

От четвърти опит Съдийската колегия на ВСС произведе Петя Крънчева (на снимката горе) в почти пълен отличник. Затова пък наказа Мирослава Тодорова, като понижи оценката й до “добра”. И – за пореден път – демонстрира двоен аршин към магистратите.

Столичната съдийка Петя Крънчева, която бе и зам.-председател на СГС в екипа “Янева” получи атестация от 98 точки при максимални 100. Което означава, че работата й е призната за близка до перфектната. Решението бе гласувано днес с 8 “за” срещу 4 “против”. Несъгласни с тази атестация бяха Лозан Панов, Боряна Димитрова, Цветинка Пашкунова и Олга Керелска. Предишните три пъти провържениците на Крънчева не успяваха да постигнат нужнотто мнозинство за кадровите решения от 8 “за”.

Другите варианти за оценката й като съдия, а и като ръководител, бяха 91 точки (първоначалното предложение на Комисията по атестирането и конкурсите) или 93 точки (редактираното предложение на КАК). Висящото дисциплинарно дело срещу Крънчева, включително с обвинения за подправяне на протоколи, изобщо не е споменато. Кадровиците не казаха и дума и за “експедитивността” на тази съдийка, която 10-а година не приключва на първа инстанция едно от делата срещу Валентин Димитров (Топлото). В аналите са и погасени по давност обвинения в процеса за милионите на Майкъл Чорни, който също години наред се точеше под председателството на Петя Крънчева в СГС.

Мирослава Тодорова

Обратният развой претърпя казусът с оценяването на Мирослава Тодорова от СГС.

Нейният труд първоначално бе оценен от КАК на 94 точки (в рамките на максималната “много добра” оценка). За тази оценка колегията три пъти не събра мнозинство.

А днес Боян Новански обяви, че срещу Тодорова има дисциплинарни дела за забави и настоя оценката да бъде понижена. Конкретика не бе назована, неслучайно – по последното дисциплинарно дело срещу нея, тръгнало след предложение на Сотир Цацаров до Инспектората, колегията не събра мнозинство да накаже съдийката. А скандалното уволнение на Тодорова от един преден ВСС извади съдиите на улицата и бе отменено от ВАС.

Но днес Новански поиска да се отнемат 5 точки от оценката на съдийката, включително по критериите за експедитивност и организация на работата. Без дебат, с 8 “за” срещу 2 “против” кадровиците одобриха понижаването на оценката до 89 точки. Несъгласни останаха само Цветинка Пашкунова и Олга Керелска. А Лозан Панов си беше тръгнал.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев: Много партии броят гласове и разпалват протести, но не излизат с ясни позиции за кризата

Много от партиите в момента броят гласове – ще вземат ли или ще изгубят гласове, …

Позиция на КЗД: Здравният министър трябва да коригира ограничителните мерки в заповедта за Ковид – сертификата

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) излезе със становище , в което препоръчва на министъра …

Един коментар

  1. Желая им от сърце, ако им се случи, да застанат в съд, да ги съди Крънчева, не истински съдия като Тодорова! Ужасно невежи и зависими кадровици!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.