Последни новини
Home / Законът / Кадровиците ще гонят прокурорка от ведомствен апартаментт чрез областния управител

Кадровиците ще гонят прокурорка от ведомствен апартаментт чрез областния управител

Defakto.bg

Областният управител на София да изземе ведомствен апартамент, предоставен на съдебната власт. Такова искане ще отправи представляващият ВСС Боян Магдалинчев, гласува съветът днес. Крайната цел на акцията е така от жилището най-накрая да бъде извадена Десислава Кайнакчиева от Софийската градска прокуратура, защото отказва да го напусне.

Става дума за апартамент в „Красно село“, в който прокурор Кайнакчиева е настанена още през 2008 г. Миналата година обаче този състав на ВСС гласува хард правила за ведомствените апартаменти, предвидили максимум 5 години срок за пребиваване на един магистрат или сружител там. По този повод на прокурор Кайнакчиева са отправяни ред покани да освободи жилището, безрезултатно. ВСС обаче не може насилствено да я извади оттам, тъй като не е собственик на имота, по закон титуляр за държавните имоти е областният управител.

С 15 срещу 6 гласа днес Пленумът на ВСС взе и друго решение, свързано с „апартаментен“ въпрос. По молба на варненската съдийка Женя Димитрова, член на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) кадровиците й разрешиха да удължи до 5 октомври договора си за свободен наем, който се заплаща от ВСС. Лимитът за свободиня наем е до 1000 лева месечно, а Димитрова не е настанена във ведомствен апартамент, защото наличните свободни жилища още се ремонтират.

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши приветства Демерджиев за отнетия монопол на прокуратурата върху изпращането дела в ЕП

Засилването на взаимодействието между българските власти и Европейската прокуратура (ЕП) са обсъдили   министърът на правосъдието …

Спецпрокуратурата прекрати проверката срещу Иван Гешев по сигнал на Бойко Рашков за злоупотреба със СРС

Прокуратурата отказа да оразува досъдебно производство и прекрати проверката по сигнал на служебния вътрешен министър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.