Последни новини
Home / Законът / Е.Панова към Б. Борисов: От МВР записали личните данни на сина ми, защото отишъл на протеста. Скандално е, г-н премиер!

Е.Панова към Б. Борисов: От МВР записали личните данни на сина ми, защото отишъл на протеста. Скандално е, г-н премиер!

Defakto.bg

В редакцията на Де Факто получихме писмо от Елисавета Панова, съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов, адресирано до премиера Бойко Борисов.  Повод  е протеста  срещу кандидатурата на зам.главния прокурор Иван Гешев за поста на главен прокурор и шокиращият начин, по който служители на МВР са решили да опазват обществения ред.  След като разбрали, че синът й  отива да се включи в протеста, записали личните му данни в списък, в който е имало  имена и на други протестиращи срещу „безобразията на властта“.  Като майка, Елисавета Панова реагира веднага, за да не се окаже един ден синът й изненадващо с  „криминално досие“.

За защита на детето си,  тя поиска писмото й да бъде огласено.

Ако фактите се потвърдят,   подобен маниер може да се определи по един единствен  начин – скандален! И достоен за вниманието на политическите и правораздавателни органи в ЕС, които  обещаха  повсеместно наблюдение за спазването на върховенство на правото в държавите членки.

Ето и писмото:

До Министър-председателя      на  Република  България

г-н Бойко Борисов

 

Г-н Борисов,

Обръща се към Вас една „хулиганка“,  според Вас и обслужващата Ви пропагандна машина, която на всичкото отгоре е и майка. Днес, 25.07.2019г., по време на протест пред сградата на ВСС служител на МВР е изискал документ за самоличност от 20-годишния ми син и си е записал личните му данни. Преди това е трябвало да отговори къде отива: на протест или на работа. Отговорът е бил: на протест.  Опитът ми с Вас и Вашия приятел главния прокурор Сотир Цацаров ме научи, че трябва да реагирам незабавно, за да не допусна синът ми един ден да се изненада като майка си от „криминалното си досие“.

Призовавам Ви публично да разпоредите проверка на вътрешен министър за случилото се и да дадете публично отговор на въпроса, тъй като в този тефтер са записани личните данни не само на моя син, но и на други свободни хора, отишли да изразят гражданската си позиция срещу поредното безобразие във върховете на властта.

Бих искала да използвам и възможността да Ви помоля, отново публично, да разпоредите проверка на Вашия Пресцентър и конкретно на неговия ръководител относно упражняването  на противозаконни действия, а именно: изпращане на удостоверението ми за граждански брак до медии, без да бъдат заличени личните ми данни. Убедена съм, че ако бяхте информиран за незаконната дейност на Вашия Пресцентър, щяхте да сезирате незабавно компетентните органи, виновните да понесат отговорност и по този начин да осигурите превенция срещу бъдещи посегателства, в много по-голям мащаб, на личните данни.

Уверена съм, че като един мъдър държавник, Вие ще приложите цялата строгост на закона към хората, позволили си да злоупотребят със своите правомощия.

Поздрави,  Елисавета Панова

София, 25.07.2019

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

ВКС е насрочил за разглеждане делото на Боян Расате, осъден за нападението срещу „Рейнбоу Хъб

  ВКС е насрочил за 08.12.2023 г., наказателно дело срещу Боян  Расате  за непристойни действия, …

Един коментар

  1. Каката

    Не знам дали Вие сте хулиганка,ама Боко Тиквата е чиста проба гамен и престъпник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + seventeen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.