Последни новини
Home / Законът / Александър Ваклин отрече да е строил апартамент на близка до Иван Гешев, „Боец“ с нов сигнал срещу зам.-главния прокурор

Александър Ваклин отрече да е строил апартамент на близка до Иван Гешев, „Боец“ с нов сигнал срещу зам.-главния прокурор

Defakto.bg

Основният свидетел на обвинението по делото „Младост“ Александър Ваклин отрече да е строил сграда на столичния централен бул. „Столетов“, в който жената до Иван Гешев Детелина Ханчева е купила евтино апартамент.

Това се заявява в публично разпространено отворено писмо на Ваклин срещу „поредната невярна и оклеветяваща доброто ми име публикация“. Строителният предприемач негодува срещу публикация на „Биволъ“ и всички медии, които са подели вестта. И обявява, че е строил кооперацията от отсрещната страна на улицата.

Извън това е любопитен пасажът от писмото на Ваклин: „Не намирам обяснение за неистовите усилия, положени от „Бивол“, Фрогнюз, Актуално, Медиапул, Дневник, Сега, Офнюз и др. да концентрират негативните нагласи на обществото по делото с кмета на р-н „Младост“ вместо към уличените в корупция държавни служители, към свидетелите и държавните органи. Може би щях да получа акламации, ако вместо вероломно да спазя закона, чинно и с уважение бях поднесъл „три по седемдесет и пет“ „еврота“ по думите на самата г-жа Иванчева, за да се обади на секретарката веднага да ми пусне преписката, както тя направи преди да я арестуват (секретарката го потвърди пред съда)? Но ето – след като съдът постанови доказано престъпление с тежки присъди за корупция на длъжностно лице, в особено големи размери, имам наглостта да искам и да спрете да ме заливате с помията на фантазьорските си политически престрелки, защото нямам и не желая да имам отношение към този аспект на журналистическата прехрана“.

Да си под светлината на прожекторите сигурно е неприятно, но предприемачът сам застана под тях, с обвиненията срещу кметиците на „Младост“. И, както е факт, че на първа инстанция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени от специализирания съд – но не и за получен подкуп, е факт и друго – в пространните си мотиви съдия Иво Хинов призна и за наличието на провокация към подкуп от страна на основния свидетел на обвинението с уговорката, че била пост фактум. А кое как е и какво е тепърва ще решават още две съдебни инстанции.

И още – Александър Ваклин е обект на публичен интерес и заради признатия включително от прокуратурата факт за познанството и приятелството между неговия съдружник Марио Кърковски и зам.-главния прокурор Иван Гешев. А Гешев, от своя страна, ръководеше гръмката акция срещу Иванчева и Петрова насред центъра на София, по време на която – призна спецсъдът – са нарушавани човешки права.

Факсимиле от страницата на постановлението, в която се обсъжда приятелството

Фактът на познанството се признава включително в постановлението, с което апелативната специализирана прокуратура потвърждава отказа от образуване на досъдебно производство срещу зам.-главния прокурор. А подателите на сигнала от гражданското сдружение „Боец“ разпространиха факсимиле от този документ.

На базата на този отговор от „Боец“ са внесли нов сигнал до Инспектората към ВСС, Върховната касационна прокуратура и КПКОНПИ. В него се твърди, че зам.-главният прокурор  „е „ударил” Иванчева и Петрова, за да помогне и обслужи строителните интереси и апетити на Ваклин и своя приятел Кърковски, който е съдружник на жената, с която Гешев живее“.

About De Fakto

Проверете също

Съдът в Страсбург: Българските власти са нарушили ЕКПЧ с прогонването на ромите от Войводиново

  Дори след като Съдът в Страсбург разпореди на българските власти да осигурят подходящо настаняване …

Министър Крум Зарков: Депутатите ще заварят на банките готови законопроекти по Плана за устойчивост и възстановяване

Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети “ Поисках оставката …

Един коментар

  1. Ким Чен Ун

    Абе някой вярва ли му на този бандит и мошеник ? Щото Аз не му вярвам нито грам от написаното от него

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.