Последни новини
Home / Законът / Александър Ваклин отрече да е строил апартамент на близка до Иван Гешев, „Боец“ с нов сигнал срещу зам.-главния прокурор

Александър Ваклин отрече да е строил апартамент на близка до Иван Гешев, „Боец“ с нов сигнал срещу зам.-главния прокурор

Defakto.bg

Основният свидетел на обвинението по делото „Младост“ Александър Ваклин отрече да е строил сграда на столичния централен бул. „Столетов“, в който жената до Иван Гешев Детелина Ханчева е купила евтино апартамент.

Това се заявява в публично разпространено отворено писмо на Ваклин срещу „поредната невярна и оклеветяваща доброто ми име публикация“. Строителният предприемач негодува срещу публикация на „Биволъ“ и всички медии, които са подели вестта. И обявява, че е строил кооперацията от отсрещната страна на улицата.

Извън това е любопитен пасажът от писмото на Ваклин: „Не намирам обяснение за неистовите усилия, положени от „Бивол“, Фрогнюз, Актуално, Медиапул, Дневник, Сега, Офнюз и др. да концентрират негативните нагласи на обществото по делото с кмета на р-н „Младост“ вместо към уличените в корупция държавни служители, към свидетелите и държавните органи. Може би щях да получа акламации, ако вместо вероломно да спазя закона, чинно и с уважение бях поднесъл „три по седемдесет и пет“ „еврота“ по думите на самата г-жа Иванчева, за да се обади на секретарката веднага да ми пусне преписката, както тя направи преди да я арестуват (секретарката го потвърди пред съда)? Но ето – след като съдът постанови доказано престъпление с тежки присъди за корупция на длъжностно лице, в особено големи размери, имам наглостта да искам и да спрете да ме заливате с помията на фантазьорските си политически престрелки, защото нямам и не желая да имам отношение към този аспект на журналистическата прехрана“.

Да си под светлината на прожекторите сигурно е неприятно, но предприемачът сам застана под тях, с обвиненията срещу кметиците на „Младост“. И, както е факт, че на първа инстанция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени от специализирания съд – но не и за получен подкуп, е факт и друго – в пространните си мотиви съдия Иво Хинов призна и за наличието на провокация към подкуп от страна на основния свидетел на обвинението с уговорката, че била пост фактум. А кое как е и какво е тепърва ще решават още две съдебни инстанции.

И още – Александър Ваклин е обект на публичен интерес и заради признатия включително от прокуратурата факт за познанството и приятелството между неговия съдружник Марио Кърковски и зам.-главния прокурор Иван Гешев. А Гешев, от своя страна, ръководеше гръмката акция срещу Иванчева и Петрова насред центъра на София, по време на която – призна спецсъдът – са нарушавани човешки права.

Факсимиле от страницата на постановлението, в която се обсъжда приятелството

Фактът на познанството се признава включително в постановлението, с което апелативната специализирана прокуратура потвърждава отказа от образуване на досъдебно производство срещу зам.-главния прокурор. А подателите на сигнала от гражданското сдружение „Боец“ разпространиха факсимиле от този документ.

На базата на този отговор от „Боец“ са внесли нов сигнал до Инспектората към ВСС, Върховната касационна прокуратура и КПКОНПИ. В него се твърди, че зам.-главният прокурор  „е „ударил” Иванчева и Петрова, за да помогне и обслужи строителните интереси и апетити на Ваклин и своя приятел Кърковски, който е съдружник на жената, с която Гешев живее“.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Един коментар

  1. Ким Чен Ун

    Абе някой вярва ли му на този бандит и мошеник ? Щото Аз не му вярвам нито грам от написаното от него

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.