Последни новини
Home / Законът / Задържаха предполагаемия убиец на 7-годишно детенце

Задържаха предполагаемия убиец на 7-годишно детенце

Defakto.bg

Заподозреният Мартин Трифонов за  убийството на 7-годишно момиченце е от сливенското село Сотиря е бил заловен след няколкочасово издирване от силите на полицията, жандармерията и доброволци.   Полицията е влязла по следите му следобед, позовавайки се на сигнали, съобщи главният комисар на МВР Ивайло Иванов.  За момент местен човек го е задържал и  вързал, но Трифонов се е освободил и успял да избяга.  След получената информация полицията започнала  да го преследва около два часа. Заподозреният е прострелян в крака от полицията, обстоятелство, което предстои да се обследва.

Има информация, че негови близки са знаели за деянието му, но са си замълчали. Тази информация ще се проверява тепърва. Трифонов е още в болницата без опасност за живота.

Окръжният прокурор Пламен Стефанов заяви, че вероятно в  понеделник ще  бъде задържан за 72 часа.  Предстои да се направи и ДНК експертиза. Към момента не са ясни мотивите за извършването на престъплението.

Полицейското присъствие в село Сотиря, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остава засилено. Момиченцето  е в Спешна помощ около 14.00 часа в четвъртък, но в следствие на раните си е починало.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора: “Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.