Последни новини
Home / Законът / Издирват убиеца на 7-годишно момиченце

Издирват убиеца на 7-годишно момиченце

Defakto.bg

Момиченце на 7 години е било намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря.  Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние около 15 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало, съобщи  БГНЕС.

Издирваният Мартин Трифонов, снимки БГНЕС

По първоначална информация, има улики, които сочат, че убиецът е 21-годишен младеж на име Мартин, който живеел в съседна къща на тази, в която живеело семейството на убитото детето.  Предполага се, че в четвъртък следобед заподозреният е видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а той пиел алкохол пред търговския обект.

Според кмета  на селото Димчо Георгиев,  все още няма достатъчно информация, а полицията разследва. По думите му, пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери са в селото. Снощи хеликоптер е облетял района с термокамера.

Предполага се, че заподозреният за убийството е избягал в гората, но версиите са много, казва още Георгиев. По думите му,   Мартин е „затворен и некомуникиращ с хората човек“.  Странял е от останалите жители на селото, не е имал компания и хора, с които да е близък. Издирваният мъж не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува.

Кметът не потвърди кой точно е заподозрян, като уточни, че днес полицията е извикала много хора. Георгиев не изключи възможността жителите на селото да сформират екипи за издирване на заподозрения. „Познато е лицето, виждали са го тук“.

Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.

„Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок“, допълни още кметът Георгиев.

 Още вчера полицията пусна за издирване Мартин Стоянов Трифонов с мотива, че е извършител на серия домови кражби.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Съдът спря действието на наредбата за конкурсите за директори на училищата до приключване на съдебния спор

Върховният административен съд (ВАС) спря до приключване на съдебния спор действието на Наредбата № 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.