Последни новини
Home / Законът / Чичо и племенник задържани за сводничество и трафик на жени, грози ги затвор от 3 до 10 години

Чичо и племенник задържани за сводничество и трафик на жени, грози ги затвор от 3 до 10 години

Defakto.bg

Чичо и племенник са задържани за срок до 72 часа след разследване на  Районната прокуратура в Разград и ОД на МВР за склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация, съобщава Апелативна прокуратура – Варна. 

Двамата са  набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, както и за склоняването им към блудствени действия и съвкупление. В ареста с постановление на наблюдаващия делото прокурор са 43-годишният Дамян П. и племенникът му – 21-годишния Александър А. Срещу двамата е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград. Ето какво още се казва в съобщението:

Престъпната дейност на двамата обвиняеми е наблюдавана от разследващите четири месеца. Вътрешният трафик на жени за сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия е продължила от началото на годината до 14 август.

Тогава под ръководството на Районната прокуратура в Разград се е пристъпило по неотложност към реализация на разработката. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове. В къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“.

Всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират. Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

Заради опасността обвиняемите да се укрият, да извършат престъпление или да въздействат върху свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда, Районната прокуратура в Разград ще внесе искане в съда за определяне на постоянни мерки за неотклонение  „Задържане под стража“ за Дамян П. и Александър А.

За всяко от трите престъпление, в които прокуратурата в Разград ги е привлякла като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери.

About De Fakto

Проверете също

На първо четене приеха правилата за независимо разследване на главния прокурор, предложени от правителството (обновена)

На първо четене Народното събрание прие промените в НПК,  с които се въвежда механизъм за …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.