Последни новини
Home / Законът / Съдът отново остави Миню Стайков в ареста, ще го защитава адвокат на Мишел Платини

Съдът отново остави Миню Стайков в ареста, ще го защитава адвокат на Мишел Платини

Defakto.bg

За пореден път Апелативният специализиран съд  отказа да промени мярката на бизнесмена Миню Стайков в по-лека и го остави в ареста. Защитата му настояваше той да бъде освободен заради влошено здравословно и психическо състояние. обаче магистратите отказаха да определят по-лека мярка за неотклонение на бизнесмена, обвинен за ръководене на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и злоупотреби с еврофондове.  „Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. Няма с какво да попреча на разследването“, са думите на Стайков.

В съдебната зала стана известно и че обвиняемият бизнесмен ще ползва адвокатска защита на Винсент Солари,  който представляваше Мишел Платини по обвиненията срещщу него за корупция. Днес той не бе в  съдебна зала.  За включването на известния швейцарски адвокат към защитата на Стайков, адвокат Анна Попова обясни:

„Адвокат Солари е добър пеналист, който се занимава с европейско право. Познава европейските правни процеси и норми. Съответно би бил добър защитник в конкретния казус на г-н Стайков и това е неговият избор. Не виждам нищо лошо“, съобщи БНР.

Стайков е в ареста повече от година, но по днешното разследване е задържан от 4 месеца.  Обвинението е за злоупотреби и деклариране на неверни данни с цел да бъдат отпуснати средства от еврофондове по Програмата за развитие на селските райони, а днес в съдебната зала стана известно, че прокуратурата е удължила разследването с още 2 месеца и то ще продължи до средата на септември.  Разследването се води срещу 8 души, свързани с „Винпром Карнобат“, които са обвинени за злоупотреби с еврофондове, а сред тях е и Стайков.

Миналото лято Стайков  бе задържан  за държане на контрабандни цигари и данъчни престъпления. По закон трябваше да бъде освободен, тъй като изтичаше максималният срок за задържането под стража, но веднага след това специализираната прокуратура му повдигна новото обвинение и арестът му беше удължен.

About De Fakto

Проверете също

В конституционната комисия: многообразие от различия за разделението на ВСС на прокурорски и съдийски

Висшият адвокатски съвет, Съюзът на юристите, бивши конституционни съдии и др. се обявиха против разделянето …

Ниската натовареност на военните съдилища „обрича“ един съдия на пет дела месечно и 6 присъди – средногодишно

Натовареността на военните съдилища с дела продължава да намалява. Те са със  7 % по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.