Последни новини
Home / Законът / Съдът отново остави Миню Стайков в ареста, ще го защитава адвокат на Мишел Платини

Съдът отново остави Миню Стайков в ареста, ще го защитава адвокат на Мишел Платини

Defakto.bg

За пореден път Апелативният специализиран съд  отказа да промени мярката на бизнесмена Миню Стайков в по-лека и го остави в ареста. Защитата му настояваше той да бъде освободен заради влошено здравословно и психическо състояние. обаче магистратите отказаха да определят по-лека мярка за неотклонение на бизнесмена, обвинен за ръководене на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и злоупотреби с еврофондове.  „Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. Няма с какво да попреча на разследването“, са думите на Стайков.

В съдебната зала стана известно и че обвиняемият бизнесмен ще ползва адвокатска защита на Винсент Солари,  който представляваше Мишел Платини по обвиненията срещщу него за корупция. Днес той не бе в  съдебна зала.  За включването на известния швейцарски адвокат към защитата на Стайков, адвокат Анна Попова обясни:

„Адвокат Солари е добър пеналист, който се занимава с европейско право. Познава европейските правни процеси и норми. Съответно би бил добър защитник в конкретния казус на г-н Стайков и това е неговият избор. Не виждам нищо лошо“, съобщи БНР.

Стайков е в ареста повече от година, но по днешното разследване е задържан от 4 месеца.  Обвинението е за злоупотреби и деклариране на неверни данни с цел да бъдат отпуснати средства от еврофондове по Програмата за развитие на селските райони, а днес в съдебната зала стана известно, че прокуратурата е удължила разследването с още 2 месеца и то ще продължи до средата на септември.  Разследването се води срещу 8 души, свързани с „Винпром Карнобат“, които са обвинени за злоупотреби с еврофондове, а сред тях е и Стайков.

Миналото лято Стайков  бе задържан  за държане на контрабандни цигари и данъчни престъпления. По закон трябваше да бъде освободен, тъй като изтичаше максималният срок за задържането под стража, но веднага след това специализираната прокуратура му повдигна новото обвинение и арестът му беше удължен.

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.