Последни новини
Home / Законът / Борисов: „Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, с милиарди конфискувани средства, с няколко езика“.

Борисов: „Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, с милиарди конфискувани средства, с няколко езика“.

Defakto.bg
Пламен Георгиев

Премиеърт  Бойко Борисов защити избора си за назначението на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия така:  “ Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика. Така че не виждам за консул, които вие не можете да изброите никъде консулите в Европа, просто явно това е някаква поръчка, защото една седмица, ето днеска откриваме поредна инвестиция двеста милиона са тук“.

Нито дума за скандалната тераса и имотните придобивки на Пламен Георгиев, станали причина за освобождаването на поста шеф на КПКОНПИ, нито за игнорираната от Георгиев заповед за събаряне на незаконните постройки върху просторите на балкона му.  Като  в перафраза на древноримската максима – каквото не е разрешено на простосмъртните, е  позволено на боговете, тоест на близкостоящите до върховете на управляващите.

Борисов коментира темата, след  откриването на нови производствени мощности на завод за безалкохолни напитки на международна компания в Костинброд.

Той се спря и на освобождаването от 30 август на ген.-майор Данчо Дяков от НСО: „Предишният ден сряда в МС дойде светкавично, изненадващо за мен за смяната на Дяков, писмо за съгласуване. Вкарах го на Министерски съвет, гласувахме го и сега трябва да решават кой да е. И аз затова коментирах тази смяна“.

Миналия петък обаче  Бойко Борисов  не беше така сговорчив по темата.  Пред журналисти той обяви,  че шефът на Национална служба за охрана (НСО) Данчо Дяков е напуснал поста си заради „огромните скандали в президентската институция“.  Заяви също, че:  „генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го“. „Заради гафовете в президентството някой трябваше да поеме отговорност и той го понесе“.

От президентството обявиха,  че Дяков се оттегля по свое желание и с лични мотиви. Запитан дали ще иска консултации за назначаването на нов ръководител на КПКОНПИ, след като досегашният беше изпратен на дипломатическа служба, президентът Румен Радев отговори, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя. „Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев“, каза той  след участието си  в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве.

Пламен Георгиев е завършил „Право“ в СУ „Кл. Охридски“, има и магистратура по „Право на Европейския съюз“ в същия универститет.

В биографията си посочва, че владее три езика – английски, руски и испански.  Както вече бе оповестено, испанският му е с ниво – А2,  което означава умения за общуване с елементарни изрази, задаване и отговаряне на прости въпроси и писане на кратки текстове като пощенски картички или попълване на формуляри.

 

About De Fakto

Проверете също

Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди комплексна проверка на оръжейните заводи в страната

Апелативната прокуратура в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност …

Гешев: Някой е подвел министър Демерджиев, че прокуратурата е осуетила задържане на полицаите от Околовръстното

„Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е предоставил невярна информация“, така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.