Последни новини
Home / Законът / Димитър Бонгалов: Чужди граждани изтърпяват наказание само в софийския затвор, другото е нарушение на закона

Димитър Бонгалов: Чужди граждани изтърпяват наказание само в софийския затвор, другото е нарушение на закона

Defakto.bg

“Като чужди граждани, те не би трябвало да бъдат в това общежитие в Стара Загора. Според мен трябва да се намират в общежитието в Казичене. Има някаква грешка, някакво разкъсване на системата между прокурора, изпълнил присъдата, съдебната охрана и главната дирекция “Изпълнение на наказанията”.

Това заяви пред БНР Димитър Бонгалов – бивш зам.-министър на правосъдието, а сега част от екипа на омбудсмана, по повод бягството от затвора на двама молдовски граждани. Той уточни, че съдът не посочва в кой затвор да бъде излежавана присъдата, а казва само режима, при който това да стане.

“Администрацията в затвора в Стара Загора няма опит с чужди граждани и тези лица изобщо не трябваше да бъдат там. Трябваше да бъдат в Казичене – там има социални работници, които работят с чужди граждани, имат по-богат опит. И може би нямаше да се стигне до този край, ако бяха насочени правилно тези две лица да си изтърпяват присъдата в Казичене”, коментира той.

По думите му привеждане на присъда на чужди граждани в друг затвор, освен в софийския, е нарушение на закона. Проверката ще установи това, заяви той.

Според Бонгалов охранителните постовете в затвора, при наличието на нови технологии и нови системи за сигурност, са излишни.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.