Последни новини
Home / Законът / Румен Радев: Решаването на тежки проблеми изисква силно лидерство, а не самохвалство и скалъпени интриги

Румен Радев: Решаването на тежки проблеми изисква силно лидерство, а не самохвалство и скалъпени интриги

Defakto.bg
Трябва всички заедно като държава и общество да работим така, че енергетиката да се развива чисто, екологично, да има перспектива, държавата да не абдикира. Това каза държавният глава Румен Радев в Гълъбово в приветствието си по повод 50 години от обявяването на населеното място за град. Президентът призова държавата да се възползва от силните програми на Европейския съюз за въглищни региони в преход, за да може младите да избират родното място за живот и реализация и да предначертават бъдещето на Гълъбово и на региона.

„Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа“.  Това е коментирал  пред журналисти в Гълъбово държавният глава Румен Радев, в отговор на въпрос каква е истината за напускането на началника на НСО ген.  Данчо Дяков и за възникналото напрежение между институциите. Президентът бе в Гълъбово по случай тържественото отбелязване на 50-годишнината на града.

Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание“, посочва още Румен Радев.

Решаването на  тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност, смята президентът.

В отговор на въпрос за изнесената информация за силното замърсяване на въздуха в град Гълъбово президентът заяви, че това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси.

About De Fakto

Проверете също

Купувачът на МПС, оборудвано със забранено измервателно устройство, има право на обезщетение за вреди от производителя

  Купувачът на моторно превозно средство, оборудвано със забранено измервателно-коригиращо устройство, има право да получи …

Върховният административен съд образува тълкувателно дело по прилагането на текстове от Закона за хазарта

Върховният административен съд образува тълкувателно дело – №1 от 2023 г., за приемане на тълкувателно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + seventeen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.