Последни новини
Home / Законът / Нов случай на поругано малко дете в с. Сотиря

Нов случай на поругано малко дете в с. Сотиря

Defakto.bg

Нов случай на поругано дете има в сливенското село Сотиря.   За него е потвърдено пред  БНР от болницата в Сливен.  Там момиченцето на около 7-8 години е било прието, без опасност за живота.  Засега от полицията няма потвърждение на информацията, посочва Националното радио.
Кметът на селото Димчо Георгиев е потвърдил инцидента.

Според  БНР с детето е блудствано, а според  други източници то е било и изнасилено. По-рано този месец беше намерена изнасилена и пребита 7- годишната Кристин, която почина в болница. За престъплението, което потресе цялата страна, е задържан и обвинен 21-годишният Мартин Трифонов.

Новото пострадало дете е от ромски произход. То си играело в квартала, когато е било нападнато от 60-годишен клошар и 14-годишно момче – роми, също от Сотиря. Те се гаврили с него и го изнасили, разказала майката на момичето пред извиканите полицаите, според някои медии.  Според BTV именно намесата на майката предотвратила изнасилването.

Двамата нападатели са задържани в ареста за срок от 24 часа. Детето е  било намерено с натикан чорап в устата, за да не вика, разказали съграждани.

Зачестилите случаи на тежки престъпления срещу личността вероятно  ще наклонят везните към промяна на разпоредбите за съкратеното съдебно следствие в НК и НПК, прогнозират специалисти. Според мнозина,  намаляването на наказанието с една трета, след самопризнание, не трябва да се прилага за тежки посегателства срещу деца.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.