Последни новини
Home / Законът / Нов случай на поругано малко дете в с. Сотиря

Нов случай на поругано малко дете в с. Сотиря

Defakto.bg

Нов случай на поругано дете има в сливенското село Сотиря.   За него е потвърдено пред  БНР от болницата в Сливен.  Там момиченцето на около 7-8 години е било прието, без опасност за живота.  Засега от полицията няма потвърждение на информацията, посочва Националното радио.
Кметът на селото Димчо Георгиев е потвърдил инцидента.

Според  БНР с детето е блудствано, а според  други източници то е било и изнасилено. По-рано този месец беше намерена изнасилена и пребита 7- годишната Кристин, която почина в болница. За престъплението, което потресе цялата страна, е задържан и обвинен 21-годишният Мартин Трифонов.

Новото пострадало дете е от ромски произход. То си играело в квартала, когато е било нападнато от 60-годишен клошар и 14-годишно момче – роми, също от Сотиря. Те се гаврили с него и го изнасили, разказала майката на момичето пред извиканите полицаите, според някои медии.  Според BTV именно намесата на майката предотвратила изнасилването.

Двамата нападатели са задържани в ареста за срок от 24 часа. Детето е  било намерено с натикан чорап в устата, за да не вика, разказали съграждани.

Зачестилите случаи на тежки престъпления срещу личността вероятно  ще наклонят везните към промяна на разпоредбите за съкратеното съдебно следствие в НК и НПК, прогнозират специалисти. Според мнозина,  намаляването на наказанието с една трета, след самопризнание, не трябва да се прилага за тежки посегателства срещу деца.

About De Fakto

Проверете също

“Боец” сезира институциите да оспорят пред КС заличаването на депутати и заместването им с други

Гражданско сдружение “Боец” сезира върховните съдилища, главния прокурор, парламента и президента да оспорят пред Конституционния …

Избирателният подход на прокуратурата по избори

Иван Брегов,  Институт за пазарна икономика Купуването и продаването на гласове е престъпление. Този принцип, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.