Последни новини
Home / Законът / Данаил Кирилов показа диплома, че е (почти) отличник

Данаил Кирилов показа диплома, че е (почти) отличник

Defakto.bg

Правосъдният министър Данаил Кирилов е завършил “Право” в Софийския университет през 1996 г. със среден успех от курса на обучението отличен 5,75 и среден успех от държавните изпити много добър 4,67. Печелил е и награда за разработка по прецедентното право в англо-саксонската правна система.

Кирилов публикува дипломата си на юрист във фейсбук, обиден и ядосан на циркулиращи в социалната мрежа твърдения, че е бил тройкаджия в Юридическия факултет на СУ и редовно е бил късан на изпити. Министърът очевидно е особено подразнен от споделянето на тези информации от други юристи.

Според Данаил Кирилов това било “подлост и упадък”.

В профила си във фейсбук министърът пише: “Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Nikolai Gatzev и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин – не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит.
Имах честта на 100-годишнината на ЮФ 1992 г. да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми Прецедентното право в англо-санксонската правна система.
Достойно е да си обявите Вашите дипломи: Nikola Gatzev, Hristo Ivanov, Atanas Atanasov, Alexander Pelev, Radan Kanev”.

“Никога и по никакъв  повод не съм коментирал дипломата и постижения на колегата Данаил Кирилов в Софийския университет”, заяви пред Де Факто адвокат Александър Пелев.  “Не разбирам защо съм прикачен към подобни интриги”,  каза още той.

Дали ще последва масово публикуване на дипломи в социалните мрежи – ще видим. Те обаче не отменят и не подменят актовете, действията, проектите и прочее на дипломираните правници в последващата им професионална дейност. Нито пък могат да стопират или променят оценките за стореното от тях.

About De Fakto

Проверете също

Задържан и обвинен е мъж за смъртта на 46 -годишна жена вследствие на побой  

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А.С, на 56 г., по досъдебно производство за причиняване …

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.