Последни новини
Home / Законът / Данаил Кирилов показа диплома, че е (почти) отличник

Данаил Кирилов показа диплома, че е (почти) отличник

Defakto.bg

Правосъдният министър Данаил Кирилов е завършил „Право“ в Софийския университет през 1996 г. със среден успех от курса на обучението отличен 5,75 и среден успех от държавните изпити много добър 4,67. Печелил е и награда за разработка по прецедентното право в англо-саксонската правна система.

Кирилов публикува дипломата си на юрист във фейсбук, обиден и ядосан на циркулиращи в социалната мрежа твърдения, че е бил тройкаджия в Юридическия факултет на СУ и редовно е бил късан на изпити. Министърът очевидно е особено подразнен от споделянето на тези информации от други юристи.

Според Данаил Кирилов това било „подлост и упадък“.

В профила си във фейсбук министърът пише: „Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Nikolai Gatzev и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин – не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит.
Имах честта на 100-годишнината на ЮФ 1992 г. да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми Прецедентното право в англо-санксонската правна система.
Достойно е да си обявите Вашите дипломи: Nikola Gatzev, Hristo Ivanov, Atanas Atanasov, Alexander Pelev, Radan Kanev“.

„Никога и по никакъв  повод не съм коментирал дипломата и постижения на колегата Данаил Кирилов в Софийския университет“, заяви пред Де Факто адвокат Александър Пелев.  „Не разбирам защо съм прикачен към подобни интриги“,  каза още той.

Дали ще последва масово публикуване на дипломи в социалните мрежи – ще видим. Те обаче не отменят и не подменят актовете, действията, проектите и прочее на дипломираните правници в последващата им професионална дейност. Нито пък могат да стопират или променят оценките за стореното от тях.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев в Турция по покана на главния прокурор Бекир Шахин

Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е била приета от главния прокурор на …

Пленумът на ВСС съгласува законопроекта на МС за Държавния бюджет, без планираните средства за текущи разходи

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.