Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата разпитва основния си свидетел по „КТБ“, Лазов не иска да отговаря като „ром по дедесарска тема“

Прокуратурата разпитва основния си свидетел по „КТБ“, Лазов не иска да отговаря като „ром по дедесарска тема“

Defakto.bg

Мегапроцесът „КТБ“ навлезе в поредна фаза. След като отначало заседания наред прокуратурата (принудена от закона, после поправен) изчиташе хилядите си страници обвинителен акт, а после – от края на март до юли – основният й свидетел Бисер Лазов правеше пространно самостоятелно изложение, сега той започна да отговаря на въпроси.

А първи правото на питания имаха отново от спецпрокуратурата. Процесът е в специализирания съд, тъй като едно от обвиненията срещу част от 18-те подсъдими е за организирана престъпна група от банкери, одитори, счетоводители и др. Цветан Василев, който е в Белград, е подсъдим задочно.

Разпита е водила прокурор Даниела Начева – Иван Гешев бе зает с „шпионажа“ на председателя на „Русофили“, основните й въпроси са били за фирми, регистрирани на служители или приближени на Цветан Василев – тема, на която Лазов се бе спрял и самостоятелно.

Повторението, на свой ред, провокира възражения от защитата и настоявания свидетелят да дава конкретни отговори. Конкретиката, предполагаща сбитост на изложението, обаче, в случая явно не върви.  „Аз съм викнат тук, темата е сериозна. Не мога да отговарям като някакъв ром по някаква дедесарска тема“, обявил Бисер Лазов, цитиран от „Медуапул“. И пояснил – има дългогодишен говорен дефект, често се запъва и заеква.  Но това не се дължало на притеснение, нито на страх от неудобни въпроси (каквито засега няма).

Фирмите се изброяват по азбучен ред, по показанията на основния прокурорски свидетел те са регистрирани на счетоводителка на Цветан Василев, на шефа на охраната му и др.

About De Fakto

Проверете също

Председателят на ВКС напомни на главния прокурор: Чакам обвинителните актове, изготвени от Иван Гешев и присъдите по тях

Сотир Цацаров, заместникът му и шефовете на спецслужбите  са във Вашингтон на срещи с ФБР …

Районният прокурор на Враца със „забележка“ за просрочия, кадровици утре ще „уточняват“ въпросите си към кандидата в избора на 24-и

Експресно приключи днешното заседание на Прокурорската колегия на ВСС, като половината от него протече при …

Един коментар

  1. А през това време Василев харчи чуждите милиони, за да сваля властта у нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.