Последни новини
Home / Законът / Десислава Иванчева: Не участвам в никакви преврати, ще сезирам институциите за набеждаване

Десислава Иванчева: Не участвам в никакви преврати, ще сезирам институциите за набеждаване

Defakto.bg

След шумното внасяне от Йордан Бонев на сигнал за организиране на държавен преврат чрез протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев, една от твърдяните в него „инициаторки“ Десислава Иванчева реагира. С „гневно писмо“ до медиите.

Вносителят на сигнала Бонев, оказал се, както Де факто вече писа, „щатен“ борец за демокрация  изброява и имената на Цветан Василев, Иво Прокопиев, Христо Иванов, на лидера на „Боец“ Георги Георгиев и на собствения си баща Венцислав Ангелов-Чикагото. Интересното е, че сигналът идва ден преди старта на нов протест, организиран от „Боец“.

Писмото на Десислава Иванчева (със съкращения):

Уважаеми медии,

Категорично заявявам, че изнесената вчера в някои медии информация, че заедно със Сдружение „Боец“, БиволЪ, Иво Прокопиев, ПП „Да, България“ и други съм участвала в сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, описана в сигнал на Йордан Бонев, е долна лъжа и нов опит да бъда набедена, което е престъпно деяние по Наказателния кодекс (чл. 286 НК) и, за което ще сезирам компетентните институции!

Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор, е фалшив и цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания.

Как нито един журналист не си направи труда да провери поне профила ми във Фейсбук, дали името съвпада с това от скрийншотите. Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS” – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva. Аз никога не съм крила, че не съм съгласна с тази система, с начина на управление на държавата ни, с начина, по който се разпределят данъците ни, включително и с начина, по който се избира главния прокурор, както не са съгласни 48% от българските граждани (статистически данни, излъчени в емисия на БТВ).

Да, помагам за популяризирането на протести, да, инициатор съм на референдуми, да, участвам в свалянето на управляващи – визирайки предишната кметица на „Младост“. Аз се боря за тези каузи от години, аз се боря за гражданските каузи, включително с цената на живота и свободата си.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.