Последни новини
Home / Законът / Десислава Иванчева: Не участвам в никакви преврати, ще сезирам институциите за набеждаване

Десислава Иванчева: Не участвам в никакви преврати, ще сезирам институциите за набеждаване

Defakto.bg

След шумното внасяне от Йордан Бонев на сигнал за организиране на държавен преврат чрез протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев, една от твърдяните в него “инициаторки” Десислава Иванчева реагира. С “гневно писмо” до медиите.

Вносителят на сигнала Бонев, оказал се, както Де факто вече писа, “щатен” борец за демокрация  изброява и имената на Цветан Василев, Иво Прокопиев, Христо Иванов, на лидера на “Боец” Георги Георгиев и на собствения си баща Венцислав Ангелов-Чикагото. Интересното е, че сигналът идва ден преди старта на нов протест, организиран от “Боец”.

Писмото на Десислава Иванчева (със съкращения):

Уважаеми медии,

Категорично заявявам, че изнесената вчера в някои медии информация, че заедно със Сдружение “Боец”, БиволЪ, Иво Прокопиев, ПП “Да, България” и други съм участвала в сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, описана в сигнал на Йордан Бонев, е долна лъжа и нов опит да бъда набедена, което е престъпно деяние по Наказателния кодекс (чл. 286 НК) и, за което ще сезирам компетентните институции!

Сигналът срещу мен, че участвам в преврат срещу правителството и главния прокурор, е фалшив и цели да ме компрометира преди старта на предизборната кампания.

Как нито един журналист не си направи труда да провери поне профила ми във Фейсбук, дали името съвпада с това от скрийншотите. Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS” – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva. Аз никога не съм крила, че не съм съгласна с тази система, с начина на управление на държавата ни, с начина, по който се разпределят данъците ни, включително и с начина, по който се избира главния прокурор, както не са съгласни 48% от българските граждани (статистически данни, излъчени в емисия на БТВ).

Да, помагам за популяризирането на протести, да, инициатор съм на референдуми, да, участвам в свалянето на управляващи – визирайки предишната кметица на „Младост“. Аз се боря за тези каузи от години, аз се боря за гражданските каузи, включително с цената на живота и свободата си.

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев: Много партии броят гласове и разпалват протести, но не излизат с ясни позиции за кризата

Много от партиите в момента броят гласове – ще вземат ли или ще изгубят гласове, …

Позиция на КЗД: Здравният министър трябва да коригира ограничителните мерки в заповедта за Ковид – сертификата

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) излезе със становище , в което препоръчва на министъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.