Последни новини
Home / Законът / БНР свали от ефир знаков журналист (допълнена)

БНР свали от ефир знаков журналист (допълнена)

Defakto.bg

Силвия Великова много критикувала Иван Гешев

Един от популярните и знакови журналисти на БНР Силвия Великова е свалена от ефир. Години наред Силвия е съдебен репортер и водещ на предавания в националното радио.

Освен че е махната от предавания, тя вече няма да се занимава и с ресора “съдебна власт”. Причините за това кадрово решение засега не са известни. Силвия Великова е от журналистите, които останаха критични към процесите в Темида и не пестят въпроси по проблемни за ресора теми – от избори до конкретни дела.

Очевидно е, че не високото качество на работата на Великова е причина за отнетия микрофон. А може би, тъкмо то е препъни – камъка.

“Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 ч. ни извика новият ни директор Николай Кръстев и каза кой какво поема от ресора ми и кой поема утре предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор”, разказа Силвия Великова, цитирана от “Сега”.

Неофициално от вторник ръководството на радиото водело разговори с нея и й е било казано, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Иван Гешев. Предложено й е било да обучава кореспонденти на журналистика.

“Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Георги Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили”, категорична е Силвия.

По-късно пред медии новият генерален директор на БНР Светослав Костов обяснява, че единствената причина за свалянето на Силвия Великова от ефир и за вземането на ресора й е, че по длъжностна характеристика тя е “старши редактор”, а не “старши репортер” или водещ.

Официално националното радио съобщи и за друга кадрова промяна – пенсиониран е директорът на “Хоризонт” Ивайло Савов, и.д. става досегашният главен редактор Николай Кръстев.

About De Fakto

Проверете също

Върховният касационен съд върнал за ново разглеждане неуважен иск на КПКОНПИ срещу хотелиер

Отхвърлен на две инстанции иск на КПКОНПИ за срещу хотелиера от Поморие Николай Алексиев е …

Прокуратурата иска “законно” да накърнява правата на гражданите*

Предложенията на прокуратурата за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) предизвикаха сред правната общност шок и възмущение, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.