Последни новини
Home / Законът / БНР свали от ефир знаков журналист (допълнена)

БНР свали от ефир знаков журналист (допълнена)

Defakto.bg

Силвия Великова много критикувала Иван Гешев

Един от популярните и знакови журналисти на БНР Силвия Великова е свалена от ефир. Години наред Силвия е съдебен репортер и водещ на предавания в националното радио.

Освен че е махната от предавания, тя вече няма да се занимава и с ресора „съдебна власт“. Причините за това кадрово решение засега не са известни. Силвия Великова е от журналистите, които останаха критични към процесите в Темида и не пестят въпроси по проблемни за ресора теми – от избори до конкретни дела.

Очевидно е, че не високото качество на работата на Великова е причина за отнетия микрофон. А може би, тъкмо то е препъни – камъка.

„Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 ч. ни извика новият ни директор Николай Кръстев и каза кой какво поема от ресора ми и кой поема утре предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор“, разказа Силвия Великова, цитирана от „Сега“.

Неофициално от вторник ръководството на радиото водело разговори с нея и й е било казано, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Иван Гешев. Предложено й е било да обучава кореспонденти на журналистика.

„Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Георги Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили“, категорична е Силвия.

По-късно пред медии новият генерален директор на БНР Светослав Костов обяснява, че единствената причина за свалянето на Силвия Великова от ефир и за вземането на ресора й е, че по длъжностна характеристика тя е „старши редактор“, а не „старши репортер“ или водещ.

Официално националното радио съобщи и за друга кадрова промяна – пенсиониран е директорът на „Хоризонт“ Ивайло Савов, и.д. става досегашният главен редактор Николай Кръстев.

About De Fakto

Проверете също

Първи осъден за търговия с гласове, 440 преписки и 56 производства за нарушения на политическите права

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите …

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.