Когато научих за свалянето на Великова, аз й се обадих лично. Може би 20 години, когато бях главен секретар, тя беше криминална журналисткаСилвия Влекова . Даже и на празници сме се поздравявали. Като чух за тази глупост, която са сътворили, обадих й се да ми потвърди. Аз не познавам директора на БНР, не съм го и виждал, освен ако случайно не е заставал до мен. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, а не се меси… Все пак обаче аз съм и председател на партия. Това ме прави и шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И, ако не поправи това безобразие, ще отида в парламента и ще поискам групата на ГЕРБ да му вземе оставката„, заяви Борисов.

И още: ГЕРБ няма да плаща политическа реклама за изборите, каза той.  На въпрос как ще коментира скандала с порно снимките, разпространени от  ПИК, Борисов заяви, цитиран от БНР: „Той е като скандала с всички други медии. Ние като партия сме дали от партийната субсидия по 10 000 лева на всички медии на евроизборите. Сега ние не даваме на никой за политическа реклама – така съм разпоредил. ПИК няма да получи пари от нас за следващите избори, ако това питате. Но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях прекаляват в много други сфери. Единственото, което можем да направим и си е наше право – е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка.

Заканата за стоп на политическата реклама не се отнася  за парите за реклама на европроекти, които медиите получават чрез министерствата. „На министерствата не се месим“, каза Борисов и уточни, че Министерският съвет няма договор с ПИК.

Скандалът с БНР се пренесе и в пленарната зала на парламента.  БСП излезе  с декларация, в която обвини  управляващите,  че погазват свободата на словото.

Днес е денят, в който всички да се противопоставим на вчера, когато беше свалена от ефир Силвия Великова, да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел, да се противопоставим на 30 август, когато министър-председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерски съвет. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката. Утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате?„, попита Корнелия Нинова.