Последни новини
Home / Законът / Бившият кадровик Ясен Тодоров стана титулярен следовател в НСлС

Бившият кадровик Ясен Тодоров стана титулярен следовател в НСлС

Defakto.bg

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет повиши след конкурс петима магистрати за следователи в Националната следствена служба. На първо място, след проведен конкурс е класиран Ясен Тодоров – член на предния състав на ВСС, а преди това и инспектор в Инспектората към ВСС.

След приключването на мандата му като кадровик Тодоров, възстановен на длъжност следовател към СГП, бе командирован в националното следствие.  Директор на НСлС е Борислав Сарафов.

Съобщението на ВСС:

„Прокурорската колегия на ВСС, на основание чл. 160 и чл. 193 от ЗСВ, на длъжност „следовател“ в Националната следствена служба, считано от датата на встъпване в длъжност  класираните кандидати, както следва:

– Ясен Тодоров Тодоров – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Чавдар Стоянов Ангелов – прокурор в СГП;

– Владислав Любомиров Андреев – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Елена Петрова Динева – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Ана Милчева Стоилова – следовател в Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – София.

Гласуването бе проведено по поредността на класирането на кандидатите, до попълване на свободните места и бе прекратено за останалите участвали в конкурса.

Конкурсът за повишаване и заемане на 5 свободни длъжности „следовател“ в НСлС е обявен с решение на колегията по протокол № 06/21.02.2018 г., (обн. ДВ, бр. 19/02.03.2018 г.). От общо 57 кандидати, подали заявления за участие в процедурата, Комисията по атестирането и конкурсите с решение по протокол № 15/08.05.2018 г. не допусна двама кандидати, които не отговарят в пълнота на изискването на чл. 191, ал. 1 от ЗСВ – да са прослужили минимум 3 години на заеманата длъжност към датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Впоследствие четирима от допуснатите кандидати са се отказали от участие в конкурса. Общо 14 от кандидатите в конкурсната процедура са пожелали да преминат на длъжност в друг по вид орган на съдебната власт, като съобразно изискването на разпоредбата на чл. 192, ал. 2 от ЗСВ, конкурсната комисия е проверила познанията им за заемане на длъжността „следовател“ чрез полагане на писмен изпит по конспект“.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.