Последни новини
Home / Законът / Бившият кадровик Ясен Тодоров стана титулярен следовател в НСлС

Бившият кадровик Ясен Тодоров стана титулярен следовател в НСлС

Defakto.bg

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет повиши след конкурс петима магистрати за следователи в Националната следствена служба. На първо място, след проведен конкурс е класиран Ясен Тодоров – член на предния състав на ВСС, а преди това и инспектор в Инспектората към ВСС.

След приключването на мандата му като кадровик Тодоров, възстановен на длъжност следовател към СГП, бе командирован в националното следствие.  Директор на НСлС е Борислав Сарафов.

Съобщението на ВСС:

“Прокурорската колегия на ВСС, на основание чл. 160 и чл. 193 от ЗСВ, на длъжност „следовател“ в Националната следствена служба, считано от датата на встъпване в длъжност  класираните кандидати, както следва:

– Ясен Тодоров Тодоров – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Чавдар Стоянов Ангелов – прокурор в СГП;

– Владислав Любомиров Андреев – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Елена Петрова Динева – следовател в Следствения отдел в СГП;

– Ана Милчева Стоилова – следовател в Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – София.

Гласуването бе проведено по поредността на класирането на кандидатите, до попълване на свободните места и бе прекратено за останалите участвали в конкурса.

Конкурсът за повишаване и заемане на 5 свободни длъжности „следовател“ в НСлС е обявен с решение на колегията по протокол № 06/21.02.2018 г., (обн. ДВ, бр. 19/02.03.2018 г.). От общо 57 кандидати, подали заявления за участие в процедурата, Комисията по атестирането и конкурсите с решение по протокол № 15/08.05.2018 г. не допусна двама кандидати, които не отговарят в пълнота на изискването на чл. 191, ал. 1 от ЗСВ – да са прослужили минимум 3 години на заеманата длъжност към датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Впоследствие четирима от допуснатите кандидати са се отказали от участие в конкурса. Общо 14 от кандидатите в конкурсната процедура са пожелали да преминат на длъжност в друг по вид орган на съдебната власт, като съобразно изискването на разпоредбата на чл. 192, ал. 2 от ЗСВ, конкурсната комисия е проверила познанията им за заемане на длъжността „следовател“ чрез полагане на писмен изпит по конспект”.

About De Fakto

Проверете също

Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Задържаният през юни по обвинение за участие в престъпен сговор за “смачкване” на разследвания за …

Очаквано: КС прекрати делото за комисията “Десислава Атанасова”, от която управляващите “навреме” се отказаха

Очаквано, КС единодушно прекрати делото за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.